Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

RENGER MAAKT KOMEETSTART IN WORLD SERIES BY RENAULT!

Le Castellet, 07 december 2005 ­ Renger van der Zande maakte gisteren op het Paul Ricard High Tech Test Track in Zuid-Frankrijk grote indruk door bij zijn test in de World Series by Renault 3.5 als allersnelste rookie uit de bus te komen!

De test in het Britse Comtec Racing-team, mogelijk gemaakt door Renault Sport Nederland, was voor Renger een grote uitdaging! Hij had tot nu toe slechts in de karts en de 2 liter Formule Renault geracet. Met deze test maakte Renger een reuzensprong naar de hoogste regionen van de autosport. De 19-jarige coureur greep zijn kans over 20 ronden op het 4,087 kilometer lange circuit zeer nadrukkelijk. Met een vijfde tijd van alle deelnemende Nationale kampioenen was Renger in de ochtendsessie de snelste rookie. Vóór hem slechts 4 man met inmiddels veel meer kilometer ervaring in de World Series by Renault en de GP2, zoals de Duitser Michael Ammermüller.

's Middags stapte de Nijmegenaar over naar het Zwitserse team van teambaas Andreas Jenzer. Dit was het begin van een tweedaagse test, mogelijk gemaakt door Renger's sponsors Q-Dance, Men_at_Work en Universal Leasing. Nadat hij een aantal korte stints had gedaan om de set-up van zijn auto aan te passen aan zijn rijstijl, begon Renger snel zijn tijden te verbeteren. En toen kwam de man met de hamer langs. Renger begon na 40 ronden goed te merken dat 450 pk, dikke sloffen en carbon remmen en een hele hoop downforce zijn fysieke tol ging eisen. Hoewel de regerend Nederlands Formule Renault 2.0 Kampioen zich lichamelijk zeer goed had geprepareerd, met name zijn nekspieren, bleek Renger last te krijgen van zijn polsen. De rijder van Jenzer Motorsport kwam niet meer aan de verbetering van zijn tijd 's morgens, alhoewel hij duidelijk voelde dat er nog veel meer in zat.

"Fucking shit", was Renger's eerste commentaar. "Nou heb ik toch een fantastische basisconditie en totaal geen last van mijn nek en nu leg ik het af op mijn polsen. Gelukkig kan ik er morgen weer fris tegen aan en me revancheren. Bovendien krijg ik een langere stuurstang, waardoor mijn positie ten opzichte van mijn stuur beter zal worden. Verder is deze raceserie echt een geweldige ervaring voor me. Ze janken als Formule 1-motoren en ze hebben een heel hoog high tech niveau, echt cool! Ik wil in het bijzonder nogmaals Renault Sport Nederland bedanken voor deze geweldige kans die ik met beide handen heb gegrepen!"

NIEUWS en FOTO'S zijn afkomstig van Insight F1 Motorsport Report. Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met: Roel of Oosterhuis (Insight F1) TEL: + 31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com