Ingezonden persbericht


Corio AABR - 6 december 2005 Pagina 1 van 1

P E R S B E R I C H T

Utrecht, 6 december 2005

Corio beëindigde met ingang van 1 januari 2005 de overeenkomst met ABN AMRO met betrekking tot giraal beleggen in Corio aandelen, waarbij klanten tegen een gunstiger tarief kunnen aan- en verkopen en er geen jaarlijks bewaarloon wordt geheven. Door de beëindiging van deze overeenkomst worden de klanten die giraal in Corio belegden aangeboden om kosteloos over te stappen naar gewone aandelen Corio.
Op 27 oktober 2004 heeft Corio de overeenkomst met ABN AMRO, die destijds aangegaan was met de vastgoeddochter van ABN AMRO Innovest, per 31 december 2004 opgezegd. Deze overeenkomst had betrekking op de opname van het aandeel Innovest, overgenomen door VIB en thans Corio in de ABN AMRO Beleggings Rekening (AABR). De overwegingen die aan dit besluit van Corio in 2004 ten grondslag lagen, betreffen gelijke behandeling van alle aandeelhouders van Corio, in combinatie met de voor Corio aanzienlijk gestegen (en door alle aandeelhouders gedragen) kosten, die niet opwogen tegen de voordelen die speelden toen het contract werd afgesloten. Alleen ABN AMRO rekeninghouders konden van deze overeenkomst een financieel voordeel genieten, daar zij bij aan- en verkoop lagere transactiekosten en geen jaarlijks bewaarloon over hun aandelen Corio hoefden af te rekenen.
ABN AMRO heeft recent laten weten dat zij aandeelhouders in Corio via haar beleggingsrekening (AABR) heeft aangeboden om per 23 december 2005 kosteloos over te gaan naar gewone aandelen Corio. ABN AMRO heeft circa 100.000 aandelen Corio waarin giraal werd belegd door het verzekeringsproduct en het pensioenproduct van ABN AMRO moeten omzetten in een ander giraal product en deze aandelen zijn inmiddels grotendeels reeds verkocht. Het aantal aandelen Corio dat ABN AMRO in haar beleggingsrekening administreert, is vrij verhandelbaar en bedraagt volgens recente opgave van ABN AMRO circa 6.400 aandeelhouders die gezamenlijk circa 8,7 miljoen aandelen Corio houden (exclusief de eerder genoemde aandelen). De aandeelhouders Corio via ABN AMRO hebben (en hadden) de volledige vrijheid om hun aandelen te kopen, te verkopen en aan te houden, waarbij ongetwijfeld een recent rapport over Corio van ABN AMRO dd. 15 november 2005 waarin een koersdoel van ¤ 50,70 wordt aangegeven, mede afgewogen zou kunnen worden.
Nadere informatie:
Francine Zijlstra, Investor Relations Manager
Telefoonnummer 030 2829302
info@nl.corio-eu.com
www.corio-eu.com