Koninklijke Ahold


Ahold verkoopt drie winkelcentra in Polen en Tsjechië aan ING Real Estate

Amsterdam, 7 december 2005 - Ahold Central Europe heeft vandaag bekendgemaakt dat zij een overeenkomst heeft getekend tot verkoop van haar winkelcentra in Bielsko Biala en Elblag in Polen en in Karviná in Tsjechië aan ING Property Fund Central Europe, een fonds dat wordt beheerd door ING Real Estate. De transactiewaarde, bestaande uit kasmiddelen en aan Ahold terugbetaalde schulden, bedraagt circa EUR 108 miljoen.

Deze transactie wordt naar verwachting afgerond in het eerste kwartaal van 2006 en is onder voorbehoud van de vervulling van bepaalde gebruikelijke voorwaarden.

Ahold Central Europe, dat de centra ontwikkelde, zal de Hypernova hypermarkt in het centrum in Karviná blijven exploiteren. Ahold verkocht haar hypermarktactiviteiten in de Poolse centra reeds in februari 2005.

Ahold Press Office: 020 509 5343

Disclaimer
Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn 'forward-looking statements' in de zin van het Amerikaanse effectenrecht. Deze uitspraken omvatten, maar zijn niet beperkt tot, uitspraken over Aholds voornemen om drie van haar winkelcentra in Polen en Tsjechië te verkopen aan een aan ING Real Estate gelieerde onderneming en het verwachte tijdstip daarvan; alsmede uitspraken over de verwachting dat Ahold Central Europe haar Hypernova hypermarkt in het centrum in Karviná zal blijven exploiteren. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward-looking statements. Veel van deze risico's en onzekerheden hebben betrekking op factoren die voor Ahold niet beheersbaar en evenmin nauwkeurig voorspelbaar zijn, waaronder het effect van algemene economische of politieke omstandigheden, de onmogelijkheid tot, of vertragingen in het voldoen aan de voorwaarden voor het afronden van dergelijke voorgenomen desinvesteringen, maatregelen van juridische, toezichthoudende en overheidsinstanties en andere derden, alsmede andere factoren die worden besproken in de documenten die namens Ahold in openbare registers zijn neergelegd. Veel van deze en andere risicofactoren worden toegelicht in die documenten. Lezers wordt geadviseerd behoedzaam om te gaan met deze forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om (een) gewijzigde forward-looking statement(s) te publiceren naar aanleiding van gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na publicatie van dit persbericht. Buiten Nederland presenteert Koninklijke Ahold N.V. - dat is haar statutaire naam - zich onder de naam 'Royal Ahold' of kortweg 'Ahold'.

Koninklijke Ahold N.V Postbus 985 1000 AZ Amsterdam tel: +31 (0)20 509 5343