Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 december 2005

Fietser raakt gewond

Automobilist verleent geen voorrang aan een fietser met als gevolg een aanrijding

Nijverdal

Dinsdag 6 december omstreeks 08.30 uur reed een 28-jarige automobilist uit Nijverdal vanaf een parkeerterrein de Grotestraat op. Hij verleende hierbij geen voorrang aan een 77-jarige fietser uit Nijverdal, die hem van rechts op de Grotestraat naderde. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de 77-jarige man gewond raakte. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-154328)

Wapenstok in beslag genomen

Politie houdt 13-jarige jongen aan nadat bij hem een wapenstok was aangetroffen

Enschede

Dinsdagavond 6 december werd omstreeks 19.30 uur gemeld dat iemand met een wapenstok op de Korte Hengelosestraat in Enschede liep. Politieagenten zagen op genoemde straat een jongen lopen en spraken hem aan. De jongen bleek achter zijn jas een wapenstok verstopt te hebben. De agenten hielden de 13-jarige jongen aan en namen hem mee naar het politiebureau. De wapenstok werd in beslag genomen. De jongen mocht na verhoor naar huis; hij werd door zijn vader opgehaald. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-154689)

Container in brand gestoken

Aan de hand van de door een getuige opgegeven signalementen houdt de politie twee verdachten aan

Enschede

Woensdag 7 december omstreeks 02.40 uur meldde een getuige dat twee mannen even daarvoor aan de Niersstraat in Enschede een huisvuilcontainer in brand hadden gestoken. Politieagenten zagen kort daarna op de Lijsterstraat twee mannen lopen, die aan het opgegeven signalement voldeden. De agenten hielden de twee verdachten, mannen uit Enschede van 18 en 20 jaar, aan. De twee zijn voor verhoor opgesloten. Nader onderzoek volgt. (05-154761)

Winkeldief betrapt

Aangehouden winkeldief blijkt veelpleger te zijn

Enschede

Personeel van een winkel aan de Wethouder Nijhuisstraat in Enschede betrapten dinsdagmiddag 6 december omstreeks 15.40 uur een man op diefstal van een flesje bier. Het personeel hield de man aan en droeg hem over aan de politie. De verdachte, een 25-jarige Enschedeër, was zodanig onder invloed van alcohol dat hij nauwelijks op zijn benen kon staan. Op het politiebureau bleek dat de man een veelpleger is. Hij is in verzekering gesteld en opgesloten. De politie maakt proces-verbaal op. (05-154591)

Auto gestolen

Eigenaar doet aangifte van diefstal van een groene Volkswagen Vento

Enschede

Aan de Padangstraat in Enschede werd tussen maandag 5 en dinsdag 6 december een groen metallic Volkswagen Vento gestolen. Kenteken van de auto is LR-VZ-32. De auto is eigendom van een 29-jarige vrouw uit Enschede. Zij deed inmiddels aangifte. (05-154345)

Aanrijding met letsel

Fietser raakt gewond na aanrijding met personenauto

Haaksbergen

Dinsdag 6 december vond omstreeks 17.50 uur op de kruising Wiedenbroeksingel/Wagnerstraat in Haaksbergen een aanrijding plaats. Een 40-jarige automobilist uit Haaksbergen reed op de Wiedenbroeksingel en sloeg op genoemd kruispunt linksaf. Hij zag te laat dat hem uit tegengestelde richting op het fietspad van de Wiedenbroeksingel een fietser naderde. Gevolg was een aanrijding. De fietser, een 21-jarige man uit Haaksbergen, raakte gewond en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-154672)

Onenigheid na aanrijding

De politie houdt een verdachte aan en stelt een nader onderzoek in

Enschede

Dinsdagmiddag 6 december werd omstreeks 15.15 uur gemeld dat op de Schietbaanweg in Enschede een aanrijding had plaatsgevonden en dat twee personen met elkaar op de vuist waren gegaan. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar het volgende gebeurd bleek te zijn. Eerder die middag hadden een 45-jarige man en 33-jarige vrouw (beiden uit Enschede) onenigheid gehad. Beide personen waren met de auto vertrokken en ontdekten op de Schietbaanweg achter elkaar te rijden. De 33-jarige vrouw had het vermoeden dat de 45-jarige man, die voor haar reed, heel langzaam ging rijden toen hij in de gaten kreeg dat zij achter hem reed. Zij besloot daarom de auto van de 45-jarige man in te halen. Toen zij naast deze auto reed, raakten beide auto's elkaar. Wie de aanrijding veroorzaakte, is nog niet bekend. De 45-jarige man raakte vervolgens met zijn auto een geparkeerd staande auto, die door de klap doorschoot naar voren waardoor nog twee geparkeerd staande auto's beschadigd raakten. Na de aanrijding reed de 33-jarige vrouw naar huis om even later met haar 40-jarige man terug te komen. Tussen de 40-jarige man en 45-jarige man ontstond onenigheid die uitmondde in een vechtpartij tussen beide mannen. Beiden liepen hierdoor letsel op. Alleen de 40-jarige man moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Politieagenten brachten hem naar het ziekenhuis. Nadat de man aan zijn verwondingen behandeld was, werd hij aangehouden en aan het politiebureau gehoord. De man is na verhoor heengezonden. De politie zal ook de andere betrokkenen nog horen in deze zaak. Nader onderzoek volgt. (05-154578)

Diefstal uit bedrijf

Verdachte aangehouden

Hengelo

Op woensdag 7 december omstreeks 04.30 uur werd een 24-jarige man uit Hengelo aangehouden i.v.m. een inbraak in een horecagelegenheid aan de Bazaar. Bij de inbraak in de horecagelegenheid was geld weggenomen uit de kassa en uit twee gokkasten. De man is voor verder verhoor overgebracht naar het bureau (bps: 05-154766)

Verkoop zonder vergunning

Politie bekeurt verkopers

Tubbergen

Op dinsdag 6 december omstreeks 10.15 uur worden op de Peggenweg in Tubbergen, twee mannen aangetroffen, die bezig waren met de verkoop van sokken, waarvan de opbrengst zou gaan naar een stichting voor gehandicapten. De mannen, -28 jaar afkomstig uit Hoogeveen en 64 jaar afkomstig uit Zuidwolde- waren niet in het bezit van een vergunning. Proces-verbaal is opgemaakt. (05-154383)

Marloes Nollen, Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --