Werkgevers niet voorbereid op nieuwe pensioenregels

Pensioenkijker.nl

Pensioenkijker.nl start campagne

Eén op de twee werkgevers heeft nog niet bekeken of de pensioenregeling wel binnen de nieuwe fiscale grenzen blijft. Veel werkgevers denken dat de pensioenuitvoerder dat voor hen regelt. Daarnaast heeft de werkgever geen idee van de kosten van de pensioenregeling. Dit is de reden dat de Stichting Pensioenkijker.nl in december een campagne start over vut en prepensioen speciaal gericht op de werkgever.

Nieuwe pensioenregels
Vanaf 1 januari gelden nieuwe wettelijke regels voor pensioen. Voor pensioenregelingen die op die datum nog niet voldoen aan die regels, geldt een overgangsrecht voor het jaar 2006. Door middel van een rekenhulp die beschikbaar is op de site van de Belastingdienst,onder actueel, kunnen werkgevers hun regeling toetsen. Als de regeling binnen de fiscale kaders blijft, kan de werkgever een verklaring zenden aan de Belastingdienst. Als de regeling boven de fiscale kaders komt moet de werkgever een heffing betalen over het bovenmatige deel.
Uit de recent verschenen HR Barometer van Ernst & Young blijkt dat een groot deel van de werkgevers nog helemaal niet gekeken heeft of de regeling wel binnen de fiscale grenzen blijft. Het onderzoek geeft aan dat 42% van de werkgevers denkt dat de pensioenuitvoerder dat wel voor hen doet. Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat maar liefst 55% van de werkgevers geen idee heeft wat de toekomstige kosten zijn van de pensioenregeling.

Werkgevers weinig pensioenbewust
Volgens Elske ter Veld, voorzitter van de Stichting Pensioenkijker.nl, maakt het onderzoek duidelijk dat niet alleen de werknemer, maar ook de werkgever weinig pensioenbewust is. 'Oudere werknemers voor wie een overgangsregeling is getroffen, kunnen claimen dat ze langer willen doorwerken. Ook kunnen zij deeltijdpensionering afdwingen. De werkgever heeft daar echter geen idee van.' Dit kan volgens Ter Veld in de praktijk de nodige problemen opleveren. Temeer daar uit het onderzoek 'Werkt grijs door?' van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid blijkt dat de werkgever alleen onder bepaalde voorwaarden bereid is oudere werknemers te laten doorwerken.Werkgevers denken dan aan de verlaging van werkgeverspremies of aan loonkostensubsidies. Ter Veld: 'Maar bij overgangsregelingen kan de werknemer langer doorwerken zonder dat de werkgever dit soort compensaties krijgt'. De werkgever zou zich volgens Ter Veld beter moeten verdiepen in de gevolgen van de wet.

Werkgeverscampagne Pensioenkijker
De Stichting Pensioenkijker start op verzoek van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in december een campagne over vut en prepensioen speciaal gericht op de werkgever. Op de site van Pensioenkijker.nl is een aparte rubriek opgenomen voor werkgevers en er is een speciale actiesite: www.depensioenquiz.nl. waarop de werkgever zijn pensioenkennis kan testen. Verder zal via artikelen, banners advertenties en radiospots aandacht gevraagd worden voor de campagne.