Gemeente Drechterland 7-12-2005
Statiegeldregeling scootmobielen afgeschaft.

Steeds meer mensen met een beperking maken gebruik van een scootmobiel. De gemeente verstrekt dit vervoermiddel op grond van de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg). Maandelijks betaalt de gemeente de huur voor de gebruiker aan de leverancier.

Toch zijn er mensen die wel een scootmobiel in bezit hebben, maar deze niet gebruiken. Dat is jammer, omdat de gemeente dan voor niets huur betaalt. De voorziening kan bovendien meestal worden doorgegeven aan iemand anders. En dat is beter dan dat hij alleen maar in de weg staat.

Om dit niet-gebruik te voorkomen, heeft de gemeente Drechterland enkele jaren geleden besloten tot een Statiegeldregeling voor scootmobielen. Op grond van deze regeling, werd een bedrag van ⬠150 uitbetaald aan degene die deze voorziening inlevert als die niet (meer) wordt gebruikt. Van de Statiegeldregeling is echter nauwelijks gebruik gemaakt. Dat betekent dat de meeste mensen waarschijnlijk tevreden zijn met hun scootmobiel, maar ook dat de gemeente terecht huur betaalt.

Zoals bekend gaan vanaf 1 januari 2006 de gemeenten Drechterland en Venhuizen samen verder als één nieuwe gemeente. Alle regelgeving van de verschillende gemeenten moet dan hetzelfde zijn. De gemeente Venhuizen kent de Statiegeldregeling niet.

Dit heeft ertoe geleid dat de Statiegeldregeling vanaf 1 januari 2006 is afgeschaft. Inwoners van Drechterland die op dit moment een scootmobiel in gebruik hebben, zijn hierover persoonlijk ingelicht. Degene die geen gebruik meer van de scootmobiel maakt, kan tot en met 31 december 2005 nog een beroep doen op de Statiegeldregeling.

Voor eventuele vragen over dit onderwerp, kunt u contact opnemen met de afdeling Werk en Inkomen, telefoon 0228 â 352 272.