Ingezonden persbericht


Siemens Business Services integreert Phoenix Recover Pro met Workplace-oplossingen

IT-ondersteuning op locatie niet meer nodig dankzij inzichtelijke back-up en restore-functie

Zaltbommel, 7 december 2005 - Phoenix Technologies, een toonaangevende ontwikkelaar van firmware voor pc's en andere digitale apparatuur, maakt bekend dat Siemens Business Services de Phoenix Recover Pro-restore-software integreert met zijn Workplace-oplossingen. Hierdoor kunnen klanten apparaten sneller en eenvoudiger herstellen. Phoenix is als onderdeel van de samenwerking benoemd tot Workplace Services-partner.

"We wilden onze winstgevendheid verbeteren en beheerprocessen zowel intern als voor klanten vereenvoudigen", zegt Ralf Eichler, directeur Service Management and Workplace Services bij Siemens Business Services. "Recover Pro was de beste oplossing om apparaten van eindgebruikers snel te restoren zonder extra media of IT-ondersteuning ter plaatse. Doordat Recover Pro ingebed is in systemen en niemand ermee kan knoeien, kunnen we erop vertrouwen dat systemen altijd snel en makkelijk te herstellen zijn."

Met Recover Pro kunnen gebruikers automatisch back-ups maken van hun pc-besturingssysteem, applicaties, gebruikersinstellingen en gegevensbestanden. Ook zijn ze in staat deze eenvoudig te herstellen na systeemuitval en storingen door virussen, wormen, kwaadaardige code en andere fouten. Met Recover Pro zijn IT-ondersteuning, trainingen of services via het internet voor hulp bij herstel niet nodig. Back-up- en opslagfuncties zijn ingebed in de harde schijf van de pc als 'pre-OS'-applicatie. Gebruikers hebben geen extra cd's, dvd's of USB-apparaten nodig om weer aan de slag te kunnen. Na een aanval krijgen gebruikers aanwijzingen via een inzichtelijke gebruikersinterface. Met enkele toetsaanslagen is de pc weer in dezelfde staat als vóór de aanval. Gebruikers kunnen zelf bepalen hoe vaak ze de automatische back-ups willen uitvoeren, bijvoorbeeld maandelijks, wekelijks, dagelijks of zelfs elk uur.

"Recover Pro voldoet volledig aan de eisen die Siemens Business Services stelt aan een restore-oplossing. We zijn ervan overtuigd dat de oplossing het bedrijf talloze voordelen biedt", zegt Albert Sisto, CEO van Phoenix Technologies. "Phoenix kijkt ernaar uit om samen met Siemens Business Services oplossingen voor endpoint-beveiliging te bieden."

Siemens Business Services
Siemens Business Services is een toonaangevende, internationaal opererende IT-dienstverlener. De organisatie biedt oplossingen en diensten voor de gehele keten van IT-dienstverlening: van consulting en systems integration tot en met beheer en onderhoud van IT-infrastructuren. Door de uitgebreide, sectorspecifieke kennis biedt Siemens Business Services klanten meetbare toegevoegde waarde. Op het vlak van outsourcing en IT-beheer behoort Siemens Business Services tot de top-tien van aanbieders wereldwijd. De onderneming telt ongeveer 36.100 medewerkers over de gehele wereld.