Ingezonden persbericht


Persbericht

InterNLnet neemt Opritkabeldienst over van Rijksuniversiteit Groningen

Nijmegen, 7 december 2005 InterNLnet heeft de Opritkabeldienst en haar 2000 klanten overgenomen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Belangrijke reden voor de overdracht is dat het universitair rekencentrum (RC) dat tot nu toe deze dienst aanbood, zich meer gaat

focussen op haar kerntaken ten aanzien van universitaire diensten. Voor InterNLnet betekent de overname van de Opritkabeldienst een extra versteviging van haar huidige positie in de universitaire markt. Voor het kabelnetwerk is InterNLnet een contract aangegaan met Essent. In de toekomst zal de dienst worden aangeboden onder de naam Academie .

De overname van de Opritkabeldienst klanten van de RUG door InterNLnet sluit naadloos aan bij de focus van de Internet Service Provider (ISP) op onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Andries Mijnhardt, directeur InterNLnet: InterNLnet is ontstaan uit de Radbout Universiteit Nijmegen en nog steeds zijn wij gevestigd op haar campus. We zitten dus letterlijk en figuurlijk ín die universitaire wereld. Daarnaast werken we intensief samen met SURFnet, het Nederlandse computernetwerk voor hoger onderwijs en onderzoek, op het gebied van innovatie, ADSL 2+ (SurfSnel ADSL 2+) en VoIP. Je kunt dus zeker stellen dat er sprake is van een natural fit met de RUG-klanten.

Aan de overname heeft de RUG een streng eisenpakket verbonden. Er zijn stringente afspraken gemaakt over de service en de hoogte van het kwaliteits- en prijsniveau. Robert Janz, technisch directeur van het RC: Als onderwijsinstelling hebben wij een grote verantwoordelijkheid naar onze kabelklanten toe. Bij de keuze voor de overdracht van onze Opritkabeldienst hebben we dan ook zeer kritisch gekeken naar de kennis en ervaring van de verschillende ISP s met de universitaire markt én de wijze waarop zij onze klanten zouden gaan bedienen in de toekomst. InterNLnet sloot het best aan bij onze wensen en eisen. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de Opritkabeldienst bij InterNLnet in goede handen is.

De Opritkabeldienst wordt naast medewerkers en studenten van de Rijksuniversiteit Groningen, ook aangeboden aan medewerkers en studenten van Hanzehogeschool Groningen, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, Hogeschool Drenthe, Christelijke Hogeschool Noord Nederland en het Universitair Medisch Centrum Groningen. Huidige en nieuwe studenten en medewerkers van deze instellingen kunnen in de toekomst een abonnement op de kabeldienst Academie afsluiten bij InterNLnet. Belangrijk voordeel voor hen is dat zij voortaan kunnen profiteren van de aanvullende diensten die InterNLnet biedt zoals voordelig telefoneren via Optibel, eigen domeinnaam registratie, online backup en antivirus en -spam diensten.

Over het universitair rekencentrum (RC)

Het RC is het expertisecentrum van de RUG op het gebied van informatie- en communicatietechnologie en levert een breed scala aan ICT-diensten voor onderzoek, onderwijs en bestuur. Het RC formuleert het beleid voor ICT-ondersteuning van de primaire en ondersteunende processen van de RUG en voert op centraal niveau regie over de implementatie, monitoring en evaluatie van dat ICT-beleid.

Over InterNLnet

InterNLnet b.v. is een landelijk opererende Internet Service Provider met een brede portfolio Internetdiensten voor de particuliere en zakelijke markt. De dienstverlening van InterNLnet omvat onder meer Internetdiensten als SurfSnel ADSL 2+, Flits Professioneel ADSL 2+, Flits Thuis ADSL 2+ en Telefoniediensten als Optibel (Voice over IP). Daarnaast verzorgt InterNLnet hosting (websites; applicaties; streaming) en maildiensten, onder meer in ASP-vorm. InterNLnet is gevestigd in Nijmegen en heeft ruim 50 medewerkers in dienst. Op diverse plaatsen in Nederland heeft InterNLnet eigen serverparken met directe verbindingen met de Internet Exchange in Amsterdam (AMS-IX). Zie voor meer informatie www.InterNL.net



Ingezonden persbericht