Ingezonden persbericht


"Verschil moet er zijn. Discriminatie niet." EU Journalist Award 2005
- laatste mogelijkheid om in te zenden

Brussel, 30.11.2005 - Journalisten en fotografen hebben nog 4 weken de tijd om teksten en foto's in te zenden voor de "Verschil moet er zijn. Discriminatie niet." EU Journalist Award 2005. De wedstrijd is open voor alle journalisten en fotografen uit de 25 lidstaten van de EU en heeft als doel het werk van journalisten, dat bijdraagt aan een beter publiek begrip van de voordelen van diversiteit en het gevecht tegen discriminatie, te eren. De EU finalisten winnen een geldbedrag voor een onderzoeksreis naar een EU land van hun keuze.

Kandidaten kunnen artikelen (van minimal 4.200 karakters in lengte) of foto's insturen die in 2005 gepubliceerd zijn in gedrukte of online media. Inzendingen in alle 20 officiële EU talen worden geaccepteerd. De inzendingen moeten betrekking hebben op discriminatie op grond van raciale en etnische verschillen, religie of geloof, leeftijd, invaliditeit en seksuele voorkeur en de bevordering van diversiteit op het werk en daarbuiten.

25 nationale jury's, bestaande uit media professionals en antidiscriminatie experts, zullen de awardfinalisten in de categorieën gedrukte/online media en fotografie selecteren. Een Europese jury, bestaande uit media experts en vertegenwoordigers van NGO's van verschillende Europese landen, zal dan voor elke categorie drie EU-brede winnaars kiezen. Inzendingen zullen worden beoordeeld op hun nieuwswaarde, relevantie, complexiteit van ontwikkeling en onderzoek, originaliteit en kwaliteit van het artikel of de foto, evenals hun betekenis en waarde voor het grote publiek.

Voor meer informatie, bezoek www.stop-discrimination.info

Perscontact:

MEDIA CONSULTA International Holding AG
Stephanie Preiser
Tel: 0049 30 65 000 342
E-mail: s.preiser@media-consulta.com

Of

Actorion Communicatie Adviseurs
Janine Tiekstra
Tel : 026-4438287
E-mail : janinetiekstra@actorion.nl

"Verschil moet er zijn. Discriminatie niet."
Het Directoraat-generaal voor Werkgelegenheid, Sociale Aangelegenheden en Gelijke Behandeling van de Europese Commissie is enige tijd geleden gestart met een vijfjarige pan-Europese campagne om discriminatie tegen te gaan op grond van ras, etnische afkomst, religie of geloof, leeftijd, invaliditeit en seksuele geaardheid. Het doel van deze campagne, getiteld "Verschil moet er zijn. Discriminatie niet.", is de Europese burgers te informeren over hun rechten die zijn vastgelegd in de antidiscriminatiewetgeving van de EU, en de voordelen van diversiteit op het werk te promoten. Voor meer informatie over deze campagne kunt u kijken op www.stop-discrimination.info


---- --