Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 7 december 2005

FrontRange Solutions komt met twee nieuwe modules voor de ITSM-suite

IT Service Management-suite aangevuld met modules voor inventory management en knowledge management

FrontRange Solutions, één van de toonaangevende leveranciers van oplossingen voor IT service management, CRM- en customer contact technologie, heeft een vernieuwde IT Service Management-suite op de markt gebracht. De nieuwe versie, ITSM 5.0.4., heeft niet alleen enkele nuttige nieuwe functionaliteiten, maar er zijn ook twee nieuwe modules voor inventory management en knowledge management geïntegreerd.

Met de inventory management module kunnen automatisch gegevens verzameld worden over alle computers, printers en netwerkapparatuur, die in het netwerk gekoppeld zijn. Daarnaast kunnen echter ook andere IT-voorzieningen en apparatuur, die niet in het netwerk hangen, handmatig via vaste data entry formulieren in de lijsten ingevoerd worden. Daardoor ontstaat een compleet overzicht van de beschikbare IT-assets, hun specificaties en bijzonderheden op basis waarvan onderhoud en beheer beter gepland kunnen worden. De knowledge management module is opgebouwd als een kennisbank, waarin informatie uit verschillende bronnen, die relevant is voor IT service management, verzameld en toegankelijk gemaakt wordt. Met behulp van deze geïntegreerde knowledge management module krijgen IT service desks en andere medewerkers, de zich bezighouden met IT Beheer, de mogelijkheid om IT-problemen sneller te identificeren en sneller de benodigde informatie te vinden om de problemen op te lossen. Hoe meer problemen in de eerste lijn opgelost worden, hoe hoger de efficiency van de IT-helpdesk en hoe hoger de tevredenheid van de gebruikers.

Behalve de twee nieuwe modules zijn er in de nieuwe versie van ITSM ook enkele nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Zo is er een integratie met de Outlook agenda mogelijk, zodat automatisch werktaken aan algemene en individuele agenda's van IT-medewerkers toebedeeld kunnen worden. Ook zijn er faciliteiten voor e-mail parsing, waarmee met behulp van content uit e-mails bijvoorbeeld automatisch incidentmeldingen aangemaakt kunnen worden. Ook andere e-mails met betrekking tot hetzelfde probleemgeval kunnen dan automatisch aan die melding gekoppeld worden. Met behulp van een verbeterde LDAP-integratie kunnen imports en updates van specifieke bestanden of voor specifieke gebruikers beter geregeld worden.

"De IT Service Management-suite biedt prima functionaliteit voor relatief weinig geld", zegt Cees Broer, sales manager Benelux van FrontRange Solutions. "We hebben op basis van een zeer geavanceerd framework met .Net technologie en met behulp van klantervaringen en best practises, een complete lijn van zeven ITIL-gecertificeerde modules voor IT service management ontwikkeld. Die bieden zowel grote als middelgrote organisaties snel te implementeren oplossingen met veel functionaliteit, veel gebruiksgemak en een lage Total Cost of Ownership."


---