Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Telfort en Griffid bundelen krachten voor mobiele video oplossing Beelden beveiligingscamera's live op PDA

Almere/Amsterdam, 7 december 2005 - Telfort en Griffid maken vanaf vandaag beelden van beveiligingscamera's live beschikbaar op PDA en laptop. Via Breedband van Telfort en de Griffid Wireless Station software, is het mogelijk zowel live als opgenomen beelden van digitale beveiligingscamera's in heel Nederland mobiel te bekijken. Met de oplossing hebben gebruikers onafhankelijk van tijd en plaats toegang tot de camera's. Daarmee kunnen organisaties snel anticiperen op calamiteiten of alarmsituaties.

Door het mobiel bekijken van live beelden van beveiligingscamera's kunnen organisaties vanaf afstand toezicht houden op meerdere vestigingen. Onderweg snel inspelen op situaties en hierdoor efficiënt omgaan met reistijden. De software Griffid Wireless Station wordt gebruikt op apparatuur met het Pocket PC platform en werkt met alle netwerkcamera's en digitale videorecorders die door Griffid software worden ondersteund.

Partner van Griffid is Chubb Beveiliging welke gespecialiseerd is in beveiliging: "Wij hebben inmiddels de eerste tevreden klant die gebruikt maakt van de Griffid Wireless Station", zegt Fokko van der Meer, Manager Bedrijfsbureau bij Chubb Beveiliging. "Onze klant gebruikt de oplossing om met een PDA toezicht te houden op parkeerplaatsen als hij niet op zijn werkplek is. Hij heeft dus altijd de mogelijkheid om de beelden van camera's te bekijken en snel te kunnen anticiperen op calamiteiten."

Edwin Roobol, Sales Director EMEA van Griffid: "We kregen veel vraag uit de markt en van onze partners naar de mobiele ontsluiting van onze video management software. Nu organisaties mobiel live beelden van beveiligingscamera's kunnen bekijken, worden hun security management doelstellingen nog beter gerealiseerd."

"De gezamenlijke oplossing van Telfort en Griffid toont aan dat mobiel breedband via EDGE zich zeer goed leent voor streaming video. Daarnaast is ons landelijk dekkende netwerk uitermate geschikt om te e-mailen, en te surfen op het internet. Bovendien maakt het een veilige connectie met het bedrijfsnetwerk mogelijk", aldus Robbert Ledeboer, Commercieel Directeur van Telfort. 208678.jpg

Over Griffid
Griffid BV is een snel groeiende organisatie gericht op het ontwikkelen van hardware onafhankelijke management software voor digitale beveiligingscamera's. Het software platform speelt in op de veranderende vraag en klantbehoeften in de beveiligingsmarkt. Het platform kan inmiddels gebruikt worden met een groot aantal merken IP-camera's, video servers en Digitale Video Recorders (DVR) waardoor de software heel breed inzetbaar is. De applicatie kan gebruikt worden in een groot aantal scenario's en wordt ingezet door alle meldkamers in Nederland die daarmee inspelen op de wens naar videoverificatie van alarmen.

Griffid is een Nederlandse organisatie opgericht in 2002. Griffid komt voort uit softwarehuis Perfect Connections dat sinds 1988 ruime ervaring heeft opgedaan met het ontwikkelen van maatwerk applicaties. Griffid heeft vestigingen in Almere en de Verenigde Staten van waaruit gewerkt wordt met een breed partnernetwerk van distributeurs en system integrators. Meer informatie over Griffid is te vinden via: www.griffid.com.

Over Telfort
Telfort is een winstgevende aanbieder van mobiele telecommunicatie voor particuliere en zakelijke klanten. Telfort biedt kwalitatief goede producten tegen zeer scherpe prijzen. Hiervoor beschikt Telfort over een netwerk van hoge kwaliteit en stelt zij de klantenservice centraal voor haar 2,417 miljoen klanten. Telfort is een vitale organisatie die snel op marktontwikkelingen inspeelt. Sinds zomer 2005 is Telfort de eerste operator in Nederland met een landelijk dekkend mobiel breedbandnetwerk. Telfort is sinds 4 oktober 2005 een dochter van KPN. Meer informatie over Telfort is te vinden via: www.telfort.nl.

Over Chubb Beveiliging
Chubb Nederland BV is een snel groeiend, nationaal opererend beveiligingsbedrijf en bestaat uit drie werkmaatschappijen: Chubb Beveiliging, Chubb Van den Enden Bewaking en Security Monitoring Centre (SMC). In Nederland vertegenwoordigen we meer dan 90.000 tevreden klanten waaronder bedrijven, detailhandel, particulieren, overheid, industrie en banken (financiële instellingen). De onderneming biedt aan zowel zakelijke als particuliere klanten een breed spectrum van kwalitatief hoogwaardige en innovatieve beveiligingsdiensten.

Chubb Nederland BV maakt deel uit van Chubb, een internationaal opererende beveiligingsorganisatie en de meest complete leverancier van beveiligingsdiensten zoals: elektronische beveiliging- en brand detectiesystemen, maar ook van meldkamer-, manbewaking- en receptiediensten. Chubb is een dochteronderneming van UTC Fire & Security, één van de grootste industriële beursgenoteerde multinationals in de wereld. Met 214.000 medewerkers wereldwijd en een omzet van 38 Miljard USD.

In Nederland telt Chubb ruim 1100 medewerkers. Met een fijnmazig netwerk van regiokantoren liggen de verantwoordelijkheden nooit verder dan strikt noodzakelijk is. Voor aanvullende informatie kunt u onze websites bezoeken: www.chubbsecurity.nl of www.utc.com.


- EINDE PERSBERICHT -

Noot voor de redactie (