Ingezonden persbericht


Alles over compliance-management in één dag

Kosteloze European Compliance Management Roadshow van IDS Scheer

7 december 2005 - Beurs van Berlage, Amsterdam

Regelgeving als Basel II, Sarbanes-Oxley, Solvency II, MaRisk en Corporate Governance stelt bedrijven voor de uitdaging om orde op zaken te stellen. Een gedegen compliance-strategie is de eerste stap om te kunnen voldoen aan regelgeving. Deelnemers aan de kosteloze European Compliance Management Roadshow op 7 december 2005 in de Beurs van Berlage, Amsterdam, zijn in één dag op de hoogte van alles over compliance-management. Tijdens dit seminar wordt er ook een case van en door een grote financiële instelling gepresenteerd. Hierin wordt onder andere ingegaan op zaken als procesdocumentatie, rapportages en beheer.

Tijdens de Roadshow komt onder andere ARIS, een webgebaseerde oplossing voor bedrijfsbreed compliance-beheer, van IDS Scheer aan bod. Deze oplossing is in samenwerking met Siemens Financial Services ontwikkeld. IDS Scheer, internationaal leverancier van proces- en IT-oplossingen, demonstreert op 7 december hoe de meest gebruikte tool ter wereld voor procesmanagement bedrijven ondersteunt bij het voldoen aan regelgeving. Gebruikers kunnen met deze software eenvoudig compliance-gerelateerde maatregelen nemen en controles uitvoeren. In tegenstelling tot concurrerende oplossingen biedt ARIS een naadloos geïntegreerde modelleer- en compliance-omgeving.

Het van oorsprong Duitse bedrijf IDS Scheer groeit momenteel snel in Nederland. Steeds meer middelgrote en grote organisaties kiezen voor de oplossingen voor Business Process Management van dit bedrijf. Wolfram Jost, directeur van de productdivisie van IDS Scheer: "Gebruikers kunnen op basis van de ARIS-functionaliteit voor procesvastlegging risico's identificeren en vervolgens noodzakelijke controles in processen inbouwen. Tot slot kunnen ze ervoor zorgen dat hun implementatie wordt gemonitord."

Aan de deelname van de European Compliance Management Roadshow zijn geen kosten verbonden. Inschrijven kan op: www.ids-scheer.com/compliance

###

IDS Scheer
Softwareleverancier en consultancybedrijf IDS Scheer (Saarbrücken, Duitsland) ontwikkelt oplossingen voor Business Process Management. Met de ARIS-productreeks biedt het bedrijf aan klanten een geïntegreerd en compleet toolportfolio voor ontwerp, implementatie en controle van bedrijfsprocessen. De ARIS-toolset is onderdeel van het ARIS Process Platform en de meest gebruikte tool ter wereld voor procesmodellering. Door een strategisch samenwerkingsverband met SAP zijn de ARIS-tools en -methodes gestandaardiseerd voor het NetWeaver-platform. IDS Scheer is in 1984 opgericht door August-Wilhelm Scheer en bedient vanuit eigen vestigingen en met partners momenteel circa 4.000 klanten in ruim 50 landen. Wereldwijd werken meer dan 2.400 mensen voor IDS Scheer. In Duitsland behoort het bedrijf tot de top-10 van IT-dienstverleners. In centraal en Oost-Europa wordt IDS Scheer beschouwd als marktleider. Het bedrijf is genoteerd aan de TecDAX van de Frankfurt Stock Echange en behoort tot de 110 grootste bedrijven in Duitsland (DAX110).