Ingezonden persbericht


persbericht - vrij voor publicatie

Sluis, 14 november 2005

Sluis in de ban van grootste bruidstaart!

750 kapsels, 1500 liter slagroom en kilometers steiger-materiaal zullen op 7 december 2005 het Zeeuwse Sluis doorkruisen op weg naar hun eindbestemming: Hotel de Dikke van Dale. Een bruidstaart van 19 meter zal deze winterse woensdag de ingang van het hotel versperren.

Aan de rand van Sluis ligt het idyllische klooster-hotel de Dikke van Dale, dé perfecte trouwlocatie. "Er moet toch een ludieke manier te vinden zijn om óns hotel tot trouwlocatie nummer één van Zeeland te maken", was de gedachte van Laurens van Rij, directeur van het hotel, vier maanden geleden. De koppen werden bij elkaar gestoken en het plan gesmeed. Een wereldrecord voor de grootste bruidstaart was de uitkomst.

Inmiddels komt de 'grote dag' er bijna aan en draaien alle radaren in het hotel optimaal om er een fantastisch evenement van te maken. "Een luxe product kunnen we niet verwachten, maar lekker smaken zal de taart zeker!", aldus van Rij. Samen met de leerlingen van bakkerijschool Ter Groene Poorte uit Brugge zal men zorgen dat er op 7 december een bruidstaart op het plein voor hotel de Dikke van Dale komt te staan.

Het goede doel
De taart wordt in stukken verkocht aan het publiek dat op deze dag aanwezig is. Voor één euro kan men een punt van de lekkernij proeven onder genot van een kopje geurende Illy koffie. De gehele opbrengst gaat naar "Woningen & dagcentrum De Sterre", voor mensen met een verstandelijke beperking, in het nabijgelegen dorp Clinge. Laurens van Rij van Hotel De Dikke van Dale formuleert het als volgt: "Als elk bedrijf z'n maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt, kunnen we werkelijk iets toevoegen aan de samenleving. Deze keuze is ons idee van de kerstgedachte en geeft een extra dimensie aan de recordpoging!".

Focus op Sluis
In de zomer is Sluis een bruisende stad, maar in de wintermaanden wordt er minder ondernomen. Dat vonden de initiatiefnemers jammer: het idee van "de Week van Sluis" was geboren. Naast de grootste bruidstaart ter wereld zal een aantal nevenactiviteiten de aandacht vestigen op het middeleeuwse vestingstadje. Voor meer informatie over het programma en de deelnemers kijkt u op de speciale website: www.deweekvansluis.nl.

Programma
Op woensdag 7 december zal de bruidstaart om 18.00 uur worden aangesneden in het bijzijn van Wethouder R. Leentfaar. Aansluitend zal hij het startsein geven voor een culinair hoogstandje: "Het Preuvenement van Sluis". Voor de sport-aholics is er gelijk de mogelijkheid om de gegeten pondjes eraf te dansen tijdens een salsa workshop. Een prijsvraag, een kleurwedstrijd, een feest, een bruidsbeurs, een bruismodeshow en een kindermodeshow completeren de week.

Er zijn vele wegen die leiden naar Rome. Maar er is er maar één die uitkomt in Sluis. Weet u hem te vinden van 7 - 12 december?
---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht