Algemene Rekenkamer

Algemene Rekenkamer

- 1 december 2005 -

Vervolgonderzoek: Beveiliging militaire objecten

Op 7 december 2005 publiceert de Algemene Rekenkamer het rapport Beveiliging militaire objecten. Het onderzoek is een vervolg op het rapport Beveiliging militaire objecten dat de Algemene Rekenkamer op 4 februari 2004 publiceerde. De Algemene Rekenkamer heeft onderzocht of de beveiliging van militaire objecten in opzet en werking voldoet aan het door de minister van Defensie geformuleerde ambitieniveau.

Militaire objecten zijn gebouwen, terreinen, schepen, vliegtuigen of gedeelten daarvan etc. In het onderzoek zijn 18 objecten betrokken, 6 die in het eerdere onderzoek niet voldeden en 12 nog niet eerder onderzochte objecten. De locaties/namen van de objecten worden, vanwege de veiligheid, niet openbaar gemaakt. Naast fysieke beveiliging van de objecten, is ook naar de screening van intern personeel, de regeling Beveiligingseisen voor Defensieopdrachten (ABDO) en de positie van de Beveiligingsautoriteit gekeken.

De pers kan exemplaren van het rapport en het bijbehorende persbericht op woensdag 7 december 2005 vanaf 9.00 uur afhalen aan het Lange Voorhout 8 in Den Haag. Zoals gebruikelijk kan hier niet over gepubliceerd worden totdat de Algemene Rekenkamer het rapport aan de Tweede Kamer heeft gepresenteerd. Het embargo geldt daarom tot woensdag 7 december 2005, 13.00 uur. Het rapport staat vanaf 13.00 uur ook op www.rekenkamer.nl.