CDA

01-12-05
Presentatie rapport Investeren in kenniseconomie met reactie minister Van der Hoeven

Woensdag 7 december a.s. wordt in het gebouw van de Open Universiteit (Lange Houtstraat 11) te Den Haag Investeren in kenniseconomie - een discussienotitie over innovatie, arbeidsmarkt en onderwijs - gepresenteerd.

Jan-Kees de Jager (voorzitter van de partijcommissie dit het rapport opstelde) licht het rapport toe. Minister van der Hoeven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) reageert op het rapport. De perspresentatie begint om 9.30 uur.

De discussienotitie Investeren in kenniseconomie is een rechtstreeks gevolg van de zogeheten Fonteinavonden die het CDA najaar 2003 organiseerde. Tijdens deze ledenraadpleging plaatsten de leden het onderwerp kenniseconomie, arbeidsmarkt en onderwijs op de tweede plaats van de politieke agenda van het CDA. Direct na duurzame ontwikkeling. Nu de discussie over duurzame ontwikkeling is afgerond met de vaststelling van het manifest Om een gezond, veilig en leefbaar bestaan op het Congres van 5 november jl. gaat de partij de komende maanden in debat over kenniseconomie, innovatie, arbeidsmarkt en onderwijs. Tijdens het partijcongres van 20 mei 2006 wordt de discussie afgerond.

Het rapport Investeren in kenniseconomie bevat tien kernvraagstukken met mogelijke oplossingsrichtingen op de terreinen innovatie, arbeidsmarkt en onderwijs. Het gaat dan om onderwerpen als: de aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven, kennismigratie, de aanpak van sleutelgebieden, sociale innovatie, employability en ontslagrecht etc..

De bijeenkomst wordt geopend door de Theo Bovens (voorzitter van het college van bestuur van de Open Universiteit), die in zal gaan op de werkzaamheden van de Open Universiteit. Na een toelichting op het rapport door commissievoorzitter Jan-Kees de Jager (penningmeester van het CDA, in het dagelijks leven ondernemer, tevens lid van het Innovatieplatform) reageert minister Van der Hoeven op het rapport.

Het rapport is vanaf dinsdagmiddag 6 december,16.00 uur, beschikbaar op het partijbureau aan het Buitenom 18 en bij de Afdeling Voorlichting van de CDA-Tweede Kamerfractie.