Politie Zeeland


---


Z-7428-2005 Rijden onder invloed
Een 40-jarige automobilist uit Terneuzen werd woensdag om 02.30 uur in de Bellamystraat in zijn woonplaats betrapt op rijden onder invloed.
De man had meer dan 2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en kreeg een rijverbod van 4 uur.

W-7429-2005 Rijden onder invloed
Een 37-jarige Vlissingse automobilist werd woensdag om 02.30 uur op de Nieuwe Vlissingseweg in Middelburg betrapt op rijden onder invloed.
De man had meer dan 1 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en kreeg een rijverbod van 3 uur.

Een 39-jarige Vlissingse automobilist werd woensdag om 01.15 uur op de Nieuwe Zuidbeekweg in zijn woonplaats betrapt op rijden onder invloed.
De man had meer dan 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Zijn rijbewijs werd in beslag genomen en hij kreeg een dagvaarding uitgereikt.

W-7430-2005 Eenzijdig ongeval
Op de kruising Coosje Buskenstraat / Spuistraat in Vlissingen vloog woensdag om 01.20 uur een 35-jarige Vlissingse automobilist uit de bocht.
De man, die vanaf het Bellamypark kwam, reed over de Spuistraat en sloeg rechtsaf de Coosje Buskenstraat in. In de bocht verloor hij de controle over zijn auto en reed tegen de winkelpui van winkelpand Vögele. Hijzelf bleef ongedeerd maar twee inzittenden, een 45-jarige Vlissinger en een 44-jarige man uit de gemeente Veere, liepen allebei een hoofdwond op. Zij werden voor onderzoek en behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen. De pui en het raam van het winkelpand en de auto raakten zwaar beschadigd. De 35-jarige chauffeur bleek bij een blaastest meer dan 2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken te hebben. Hij werd aangehouden en is na verhoor, met een rijverbod van 5 uur, weer in vrijheid gesteld.

O-7431-2005 Deel van stellage op de A58
Woensdag omstreeks 07.45 uur lag op de A58 bij de Vlaketunnel een gedeelte van een stellage op de weg.
Drie automobilisten, een 44-jarige man uit Nispen, een 41-jarige man uit Woensdrecht en een 21-jarige man uit Yerseke, reden over de stellage heen waardoor de auto's schade opliepen. Twee voertuigen raakten zodanig beschadigd dat ze weggetakeld moesten worden. Het is onbekend hoe de stellage op de weg is terchtgekomen.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.