Ingezonden persbericht


woensdag 7 december 2005

----------
Deze week (week 49) in FEM Business:

WEB 2.0: De hype is terug
Het zelfvertrouwen is weer helemaal terug in de internetsector. Maar de gekte ook. Voice over IP is geweldig, net als Google Earth. Maar zijn ondernemingen als Skype (één miljard dollar) en Google écht zoveel waard? De verwachtingen over de commerciële mogelijkheden van internet zijn weer hoog gespannen. Te hoog, vinden Nederlandse internet-ondernemers die het kunnen weten, want zij verdienen wél geld.

DNB leest ABP de les
De premieverlaging door het ambtenarenpensioenfonds komt ongeloofwaardig over, want een vetpot bij het ABP is het allerminst. Dat vindt ook toezichthouder Dirk Witteveen van De Nederlandsche Bank, die in een gesprek met FEM Business zijn bezorgdheid toont over het ABP-beleid. Het komt zelden voor dat de toezichthouder zich zo uitspreekt over een individueel pensioenfonds.

Het hele artikel is te lezen via www.femblog.nl

Peter Wakkie, de man van 1,1 miljard
Hoe een briljant jurist bij Ahold verzeild raakte, met een schikking waarschijnlijk de deal van zijn leven sloot en nu door supermarkten wandelt. 'Ik vind het echt leuk.' Een interview met een retaildier in wording.

Plus: 14 pagina's Outlook: Private Banking
Met o.a. banken voor de rijken; beleggen in booming Dubai; Zwitsers bankgeheim uitgejodeld; tien Tips voor private banking en cursus 'rijk zijn' voor miljonairskinderen.

meer informatie: Mike Ackermans 06 51 81 38 81

Meer informatie: 020 - 515 98 52 / 06-51813881

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.