Ingezonden persbericht

Kinderfeestje krijgt nieuw elan door interactieve spionagespellen

NIEUW VENNEP, 20051207 -- De eindeloze zoektocht naar wéér een origineel verjaarspartijtje is voorbij: vanaf 1 oktober 2005 is HEXOS gestart met de verkoop van interactieve spellen voor kinderen van 9 tot 16 jaar. Van achter je computer bestel je met enkele muisclicks een origineel, realistisch en vooral spannend spel voor (maximaal) tien kinderen die onder de 'dekmantel' van een feestje een teammissie gaan vervullen.


Hoe werkt het?

Na de bestelling ontvangt de ouder via de post een pakket thuis. Hierin zitten tien uitnodigingen en een missiedossier van het fictieve Nationaal Opsporingsinstituut NOI92® www.noi92.nl. Enige tijd voor het partijtje deelt de ouder deze speciale en mysterieuze uitnodiging uit aan de kinderen, waarin hen wordt gevraagd om als Spyctive® een misdaad op te lossen en te bewijzen wie de dader is.

Op het feestje zelf ontvangen de kinderen het realistische missiedossier, met:
* een instructie-dvd;
* mapjes met getuigen- en verdachtenverklaringen;
* diverse bewijsmaterialen, zoals foto's en knipsels;
* geluidsfragmenten op cd;
* een codekraker en
* stadsplattegronden en andere hulpmiddelen.

In de missie worden de verdachtenverklaringen geverifieerd met behulp van onder andere de getuigenverklaringen, het bewijsmateriaal, extra opdrachten én een aantal mysterieuze websites. Maar dat is niet alles, want een medewerker van HEXOS breekt als NOI92-agent regelmatig in op het 'onderzoek' met live e-mails, sms-jes en telefoontjes en zorgt voor nieuwe informatie, onverwachte wendingen en extra spanning. Binnen 2 tot 3 uur moeten de spelers bewijzen wie de dader is. Zij spelen echter allang geen spel meer, maar voelen zich daadwerkelijk de held.

Speciale taken en verantwoordelijkheden worden verdeeld door middel van tien Persoonlijke Missie Code kaarten. Ieder kind ontvangt zijn/haar eigen kaart en dit zorgt ervoor dat ruzies en teleurstellingen tijdens de missie geen kans krijgen. Met behulp van deze kaarten rouleert ook de onderlinge samenwerking een aantal keer. De ouder kan ontspannen en genieten van de kinderen die stukje bij beetje verder komen in de missie.

Kosten en benodigdheden

Voor ¤ 98,- inclusief BTW en verzendkosten koopt men een TeamMissie en kan de jarige 9 vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen. De benodigdheden zijn een computer met Internetverbinding, een telefoon en een dvd-speler.

Individuele Missies

Na het feestje stopt het niet. De Spyctives kunnen namelijk 'opdrachten' voor NOI92 blijven uitvoeren, door het inschrijven op individuele UnderCover Missies. Deze missies zijn qua spelinhoud te vergelijken met de TeamMissies, maar hierbij ontmaskeren zij geen dader, maar moeten ze als undercover Spyctive een misdaad weten te verijdelen. De doorlooptijd van deze missies is 6 weken, ze starten vier maal per jaar op een vaste datum en de kinderen spelen vanuit hun huis tegen andere kinderen in het land. De kosten van deze missies bedragen ¤ 21,- inclusief BTW en verzendkosten.
Ook is het mogelijk om je als officieel Spyctive te registreren, door middel van een Membership. Hierbij ontvangen kinderen een echte Spyctivebadge met persoonlijke ID card en een pop3-emailadres. Tevens kunnen kleinschalige, eenvoudige missies via een besloten deel van de NOI92-site gespeeld worden.

Overige producten van HEXOS

HEXOS maakt niet alleen spionagemissies voor kinderpartijtjes. Vanaf 2006 wordt het productengamma uitgebreid met mysteries voor de doelgroep 5 tot 8 jaar én missies en mysteries voor:
* volwassenen: voor vrijgezellenfeesten en verjaardagen;
* bedrijven: voor afdelingsuitjes en teambuilding sessies;
* families: voor reünies, familieweekenden en trouwerijen;
* specifieke locaties: zoals vakantieparken en buitenschoolse opvang.



HEXOS Mysteries