Océ Océ Persbericht

Océ N.V.
Minister Brinkhorst: `Leg in nieuw regeeraccoord investeringen in R&D vast'

`s-Hertogenbosch, 7 december 2005 - `Het volgende kabinet moet structureel 1% van het Bruto Nationaal Product investeren in Research & Development en dit vastleggen in het nieuwe regeeraccoord'.

Dat zei Minister Brinkhorst van Economische Zaken woensdagmiddag in `s-Hertogenbosch tijdens de opening van het nieuwe kantoor van de Nederlandse verkoopmaatschappij van Océ.

De bewindsman noemde innovatie één van de drie pijlers van de `Trias Economica': vrije markt, innovatie en economische groei. Nederland investeert 7% van het Bruto Nationaal Product in onderwijs, onderzoek en ontwikkeling. Daarmee is ons land volgens Brinkhorst een 'middenmotor': `Om langszij te komen met de koplopers moet Nederland de komende jaren miljarden gaan investeren in de kenniseconomie'.

Brinkhorst noemde het opvallend dat `het aandeel van bedrijven die weinig aan R&D doen, zo groot is en ook toeneemt.' Hij roemde Océ als één van de zeven bedrijven, die de toon aangeven bij private R&D- inspanningen in Nederland. De andere bedrijven zijn volgens hem onder meer Shell, Philips en DSM.

De minister zei eveneens dat handel de kurk blijft waarop onze economie drijft. `Nederland met zijn open, internationaal georiënteerde economie heeft bij de globalisering, op lange termijn, meer te winnen dan te verliezen', aldus Brinkhorst bij Océ in `s-Hertogenbosch. We moeten daarom, volgens hem, `waken voor een al te verkrampte reactie bij het verplaatsen van bedrijvigheid.'

Bestuursvoorzitter Van Iperen van Océ zei bij de opening dat zijn onderneming circa 8% van de omzet investeert in productontwikkeling: `Dat is een hoog percentage in de verhoudingen binnen onze industrie, en het is zeker een hoog percentage binnen de Nederlandse verhoudingen. Ruim 1.800 medewerkers wereldwijd, waarvan 1.000 in Nederland, werken dag in dag uit aan nieuwe producten op het vlak van document- productie en documentmanagement', aldus Van Iperen.

Ondanks het ongunstige investeringsklimaat, zo zei hij, heeft Océ het innovatiebudget volledig in tact gelaten `omdat we ervan overtuigd zijn, dat goede producten de levenslijn zijn van Océ, ook in moeilijke tijden.' Van Iperen drong er op aan dat ook toekomstige regeringscoalities toponderzoek en innovatie blijven stimuleren, ongeacht politieke samenstelling of economische conjunctuur.

Océ N.V.
7 december 2005
Océ N.V.
Postbus 101, 5900 MA Venlo
Telefoon 077 359 2240
Océ investor information on Internet: http://investor.oce.com

Océ Persbericht

Océ N.V.
Over Océ
Océ is wereldwijd een van de toonaangevende aanbieders van hoogwaardige en innovatieve producten en diensten op het gebied van print- en documentmanagement voor professionele gebruikers. De onderneming richt zich in eerste instantie op professionele omgevingen waar grote hoeveelheden documenten verwerkt worden.
De klanten van Océ zijn dan ook actief in industriële en grafische sectoren en in kantooromgevingen. Océ ontwikkelt en produceert hiervoor in eigen beheer geavanceerde apparaten en systemen, die worden ingezet bij de productie, distributie en het beheer van documenten. Daarnaast biedt Océ zijn klanten innovatieve dienstverlening op het gebied van consultancy, uitbesteding en, in samenwerking met partners, financiering.
Océ staat bekend als innovator, zowel in technologisch als commercieel opzicht. De producten van Océ staan bekend om hun hoge kwaliteit, betrouwbaarheid, productiviteit, levensduur, gebruikers- en milieuvriendelijkheid en de lage total cost of ownership. Océ is actief in tachtig landen, waarvan in een dertigtal met eigen verkoopmaatschappijen. De onderneming telt circa 24.000 medewerkers, van wie ruim 40% werkt in verkoop en service. Onderzoeks- en productiecentra van Océ zijn gevestigd in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Tsjechië, Roemenië, de Verenigde Staten en Canada.
In 2004 realiseerde Océ een omzet van 2,7 miljard en een nettowinst van 78 miljoen. Voor verdere informatie:
Investor Relations:
Pierre Vincent
Senior Vice President Investor Relations
Venlo
Telefoon 077 359 2240
E-mail investor@oce.com
Pers:
Jan Hol
Senior Vice President Communications
Venlo
Telefoon: 077.359.2000
E-mail: jan.hol@oce.com
Océ N.V.
Postbus 101, 5900 MA Venlo
Telefoon 077 359 2240
Océ investor information on Internet: http://investor.oce.com


---- --