Fractie PvdA Rotterdam

PVDA ROTTERDAM

PERSBERICHT

woensdag 7 december 2005

Peter van Heemst wil extraatje voor burgers

Peter van Heemst vindt het Rotterdamse college veel te stil in de discussie over het extraatje voor de burgers ter compensatie van de gestegen energieprijzen. Hij roept het Rotterdamse college op om in Den Haag te pleiten voor die compensatie.

De meerderheid van de Tweede Kamer wil een compensatie voor het koopkrachtverlies van mensen ten gevolge van de stijging van de energieprijzen. De Kamer wil dit nog voor de Kerst regelen. Veel gemeenten uit het land hebben daarop ook aangedrongen, maar niet Rotterdam. Peter van Heemst stelt vast dat het Rotterdamse College vaak de weg naar Den Haag weet te vinden, maar dat het met betrekking tot deze kwestie tot nu toe erg stil is gebleven.

Van Heemst: " Het zou goed zijn wanneer aan kabinet en Kamer duidelijk wordt gemaakt dat ook de gemeente Rotterdam een substantiële compensatie dringend gewenst vindt." Van Heemst zegt dit omdat immers nog geenszins vast staat dat het kabinet bereid is zich bij een kamermeerderheid neer te leggen. "Veel Rotterdammers kunnen een extraatje heel goed gebruiken door het achterblijven van hun inkomen de afgelopen jaren en een oplopende schuldenlast door toegenomen armoede. Het zou daarom goed zijn dat juist ook het Rotterdamse college dit in Den Haag aankaart."

De gemeenteraadsfractie van de PvdA zal over dit onderwerp raadsvragen stellen. ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­________________________________________

Voor de redactie/ meer informatie:

Monique Smits, communicatie
010-417 9368, 06-123 55 791
monique@pvdarotterdam.nl