NOVA

7 december 2005

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

Sluitingsbesluit detentiecentrum Schiphol geschorst Het besluit van de gemeente Haarlemmermeer om het cellencomplex op Schiphol-Oost op korte termijn te sluiten, is woensdag bij Koninklijk Besluit geschorst tot 24 april volgend jaar. Dat is gebeurd op verzoek van minister Donner van Justitie. De gemeenteraad van Haarlemmermeer reageert woendend. In de studio - onder voorbehoud - burgemeester Fons Hertog van Haarlemmermeer.

Wie beslist over medische behandeling baby?
Het VU Medisch Centrum in Amsterdam heeft de ouders van een zwaar gehandicapt kind door de rechter uit de ouderlijke macht laten zetten. De ouders stemden niet in met de wens van de behandelend arts om de hoeveelheid morfine te verhogen. In de studio reageert W. Verkruisen, advocaat van het echtpaar.

Proces Van Anraat
Officier Fred Teeven laat vanavond weten wat de eis is tegen de zakenman Frans van Anraat. Van Anraat wordt verdacht van medeplichtigheid aan genocide. In de jaren '80 leverde hij grote hoeveelheden grondstoffen voor gifgas aan Irak. Zeker 100.000 Koerden werden het slachtoffer van de chemische aanvallen door het bewind van Saddam Hoessein. 15 Jaar gevangenisstraf is de maximale straf voor medeplichtigheid aan genocide.

Den Haag Vandaag: de AOW
Een jaar geleden heeft een meerderheid in de Tweede Kamer van PvdA, VVD en D66 al aangedrongen bij minister De Geus van Sociale Zaken op een onderzoek naar een flexibele AOW-leeftijd. En: moeten AOW'ers ook premie gaan betalen voor hun eigen oudedagsvoorziening? Een verslag.

Presentatie: Jeroen Pauw en Joost Karhof

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------


----------


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Maandag t/m vrijdag: 22.20 - 23.00 uur, Nederland 3 Zaterdag: 22.20 - 22.50 uur, Nederland 3
Herhaling: na middernacht.