LLiNK de kleinste omroep met de grootste idealen

747 Live met John Buijsman


wo 7 december 2005 van 14:00 uur tot 15:45 uur op 747 AM

deze aflevering

Marie-Lise van Veelen

Als hoofgast is vandaag neurochirurge Marie-Lise van Veelen aanwezig in Blits.

Liesbeth Levy

Filosofe Liesbeth Levy schuift af en toe bij 747 Live aan tafel om nieuws uit de wondere wereld van de filosofie te brengen. Eerder besprak ze de popularisering van filosofie door een boekenserie van het Kruidvat en probeerde ze enkele aspecten van het Taoisme voor de leek duidelijk te maken.

Gina Kranendonk

Horti-culti reporter Gina Kranendonk, onder andere bekend van haar boek '100 Jaar Schooltuinen', brengt opmerkelijk nieuws uit de horti-culturele wereld. Zo hield ze ons op de hoogte van de zoektocht naar de tuin van Eden, probeerde ze de geur van herfst te omschrijven en ging ze op zoek naar zaadcoordinatoren om de biodiversiteit in het land te vergroten. Voor vandaag heeft Gina de natuur in Harry Potter films bestudeerd.

Shoppen met Mieke

Elke week struint shopaholic Mieke van der Linden winkeltjes af waar de gemiddelde Nederlander niet (vaak) komt. Zo kocht ze 'Kuifje in Tibet' in het Esperanto, liet ze zich informeren over Kaapverdiaanse muziek en kocht ze Afrikaanse gordijnen om toch uiteindelijk een tafelkleed van te maken. Waar zou onze shopaholic nu weer geweest zijn? Hoeveel geld heeft ze uitgegeven? En voldoen haar inkopen aan het praktisch idealisme van LliNK? Alle antwoorden op deze vragen hoort u in Shoppen met Mieke.

Zapp String

Het improviserende strijkkwartet Zapp String zal de ruimte vullen met muziek vol invloeden uit swingende jazz, klassieke kamermuziek en stuwende funkgrooves. Onlangs hebben ze de cd Passaggio uitgebracht en op 14 december zullen zij in het Concertgebouw in Amsterdam de Kersjesprijs in ontvangst nemen. U kunt vandaag in Blits horen waarom.


contact

Lloydstraat 5
3024 EA Rotterdam
Telefoon : 010 - 288 22 88
Fax : 010 - 288 22 00