Lijst Pim Fortuyn


aandacht voor verkeersveiligheid motorrijders

Den Haag, 07/12/2005 - Geen eiersnijder meer als vangrail om de motorrijders te beschermen en structurele aandacht voor de gemotoriseerde tweewielers van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

De cable-barrier of eiersnijder, zoals de levensgevaarlijke vangrail wel wordt genoemd, zal definitief worden verbannen uit ons land. Buurland België en de Europese richtlijn staan deze vangrail van messcherpe kabels al langer niet toe. Op voorstel van Kamerlid Max Hermans van de Lijst Pim Fortuyn zal de motorrijder ze ook langs de Hollandse wegen niet meer aantreffen.

VenW-woordvoerder Hermans vond voorts steun van een Kamermeerderheid voor zijn motie om in volgende begrotingen van het ministerie van Verkeer en Waterstaat structureel een hoofdstuk te wijden aan de gemotoriseerde tweewielers.

Kamerlid Max Hermans van de Lijst Pim Fortuyn vroeg om structurele aandacht voor de motorrijders in het verkeer in het debat over de verkeersbegroting voor 2006, aangezien deze groep weggebruikers niet worden genoemd in de Nota Mobiliteit noch in de reguliere begroting.