PERSBERICHT - 2005-12-07

Kerstmarkt Brussel bij de grootste van België

De imposante kerstboom, prachtige kerstdecoratie, de levensgrote kerststal met echte dieren en stemmige muziek zijn zoals gebruikelijk te vinden op de Grote Markt van Brussel. De kerstmarkt van Brussel vindt echter sinds enkele jaren plaats op wat de Brusselaars de Vismet noemen. Tot 2 januari heeft Brussel deze kerstmarkt waar elke dag mooie en lekkere dingen kunnen worden gekocht en geproefd.

Een waterval van lichtjes wijst vanaf de Grote Markt de weg naar Place Sainte Cathérine. Langs de route staan overal kraampjes maar het grote plein achter de Sint Kathelijne kerk, Eglise Sainte Cathérine, is het centrum van de markt.

In totaal staan er maar liefst 240 kraampjes. Cadeautjes, lekkernijen, kerstversiering, wijnen, typische Brusselse snoeperijen, draaimolens

Ingeklemd
De markt ligt ingeklemd tussen de Brandhoutkaai/Quai du bois à brûler en de Baksteenkaai/Quai des briques en de marktkraamhouders zijn afkomstig uit alle mogelijke Europese landen. Ze verkopen dus ook vaak typische specialiteiten van hun land of streek.

Place to be
Op zoek naar een origineel geschenk, ambachtelijke versiering of culinaire lekkernij: de kerstmarkt van Brussel is 'the place to be'. In dezelfde periode kan er geschaatst worden op de Vismet: muziek, verlichting, schaatsten te huur en na afloop een dampend bord vissoep, een mooie halve kreeft, garnalenkroketjes of een lekker gebakken tongetje want deze omgeving staat bekend om zijn uitstekende visrestaurants.

Informatie:
Tel. 0032-2-5138940, www.brusselsinternational.be en www.winterpret.be

Kerstmarkt Brussel tot en met 1/1/06, de ijsbaan blijft tot 8/1/06