3 e peresbericht van woensdag 7 december 2005

Eindhoven 07-12-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man bedreigt caissière met mes

Een 21-jarige caissière werd woensdagmiddag omstreeks 14.00 uur in een zaak aan de Generaal Coenderslaan bedreigd door een klant. Toen de man een paar boodschappen wilde afrekenen, riep hij tegen het slachtoffer dat dit een overval is en dat ze geld moest geven. Op hetzelfde moment richtte hij een mes op haar. Ze zag kans van de kassa weg te lopen en collegas te waarschuwen. De overvaller zag geen kans om geld uit de kassa te grijpen en vluchtte weg met zijn boodschappen, zonder daarvoor betaald te hebben. Het gaat om een man met een getinte huid en had een baard en een snor van enkele dagen oud. Zijn leeftijd is tussen de dertig en veertig. Verder had hij een tenger postuur en is
1.70 m. lang. Hij droeg een zwarte, stoffen jas en had een muts op. Het gaat om een zwarte muts met twee dunne witte strepen en één dikkere gele streep. Getuigen die deze man gezien hebben kunnen contact opnemen met de politie, telefoon: 0900-8844.

Helmond: Snelheidscontrole

Op de Europaweg zijn woensdag tussen 12.15 en 16.05 uur in totaal
2.392 voertuigen gecontroleerd op snelheid. 123 voertuigen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km/u, terwijl hier een maximumsnelheid geldt van 70 km/u.

Helmond: Aanhouding na aantreffen van hennepkwekerij in woning

Een 49-jarige man is woensdagmiddag om 12.00 uur in zijn woning aangehouden. De politie trof op de eerste verdieping in zijn woning een hennepkwekerij met honderd volgroeide hennepplanten aan. De hennepplanten en 24 assimilatielampen en ander materiaal ten behoeve van de hennepteelt zijn in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Asten: Man verdacht van inbreken in vrachtautos

Een 37-jarige man uit Heerlen is woensdagochtend om 4.45 uur door de politie in een bosperceel langs de A67 bij Asten aangehouden. Toen de politie op de parkeerplaats De Leysing arriveerde vluchtte de man, samen met twee nog onbekende personen, de bossen in. Op de parkeerplaats stonden vrachtwagens waarvan de zeilen kapot gesneden waren. De man had een zaklamp en een stanleymes bij zich. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Lieshout: Diefstal crossmotor

In de nacht van dinsdag op woensdag is uit een afgesloten garage van een woning aan de Hertog Janstraat een blauwe Yamaha 250 crossmotor weggenomen. Het slot van de garagedeur was open gebroken.

Eersel: Snelheidscontrole

Op de Bergeijksedijk zijn woensdagmiddag tussen 14.30 en 16.30 uur 920 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 77 voertuigen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/u, terwijl hier een maximumsnelheid geldt van 50 km/u.