Syntens


Demonstratie van noviteiten op gebied van voeding, gezondheid en technologie

Oost-Nederland sterk vertegenwoordigd op Nationaal Innovatie Event

Oost-Nederland is prominent aanwezig op het Nationaal Innovatie Event dat op 7 december wordt gehouden in Maarssen. De initiatiefnemer van de dag is het landelijke Innovatieplatform dat, onder leiding van premier Balkenende, Nederland op de kaart wil zetten op het gebied van innovatie.

Dat er veel gebeurt op innovatiegebied in Oost-Nederland wordt getoond in de stand waarin Food, Health en het Innovatieplatform Twente (Technology Valley), zich op opvallende wijze presenteren. Er zijn diverse demonstraties van innovatieve producten uit Oost-Nederland. Zo is er een virtuele operatietool en de zonnecelwagen Nuna 3, die de race in Australië heeft gewonnen. Hierin zijn materailen verwerkt van bedrijven uit Oost-Nederland. Zo komen de koolstofvezels, benodigd voor een groot gedeelte van de body, van het bedrijf Ten Cate uit Nijverdal.

Premier Balkenende bezoekt de Nuna zonnecelwagen en is aanwezig bij de presentatie van de Twentse Innovatieroute, die vervolgens door hem in ontvangst wordt genomen. De Twentse Innovatieroute is een ambitieuze investeringsagenda die gericht is op vijf krachtige sectoren van de Twentse economie: materialen en mechatronica, voeding, bouw, zorg en veiligheid.

Nationaal Innovatie Event

Het Nationaal Innovatie Event is een landelijk evenement dat laat zien wat er op het gebied van innovatie in Nederland gaande is. Ook presenteert het een toekomstvisie: Hoe ziet Nederland er in 2027 uit? Wat is nodig en mogelijk? Deze toekomstvisie is vooral bedoeld om mensen en bedrijven te betrekken bij de vraag wat zij zelf kunnen bijdragen aan de totstandbrenging van die toekomst.

Het Nationaal Innovatie Event biedt een veelzijdig programma waarin innovatie in Nederland centraal staat. Tijdens het event zijn er volop netwerkmogelijkheden voor kennisinstellingen en bedrijven en tussen bedrijven onderling. Het evenement duurt van 09.30 uur tot 17.00 uur en vindt plaats in DeFabrique, Westkanaaldijk 7 in Maarssen.