FNV KIEM

Films in Actie!
Recht en onrecht. Dat is het thema van het filmfestival dat de FNV van donderdag 8 tot en met woensdag 14 december organiseert.

Op het festival worden 17 films vertoond die als rode draad 'recht en onrecht' hebben en op die manier aansluiten bij het werk van de vakbeweging. Er worden zowel oude klassiekers als nieuwere titels vertoond. Films in Actie is een evenement in het kader van het 100-jarig bestaan van de FNV.

Het filmfestival wordt georganiseerd in samenwerking met het Filmmuseum in Amsterdam. Het festival vindt dan ook plaats in Filmmuseum Cinerama. Daar vindt het festival ook plaats. Het festival is toegankelijk voor leden en niet leden. Het voordeel voor de leden is een fikse korting op de losse kaartjes en de mogelijkheid voordelige dagkaarten of een festivalpasse-partout aan te schaffen. Niet-leden kunnen alleen losse kaartjes kopen tegen duurder tarief. De korting wordt gegeven op vertoon van de ledenpas of ander bewijs van lidmaatschap. Diverse films krijgen een kort voor- of naprogramma in de vorm van een documentaire, een lezing, of een introductie van een regisseur of filmkenner. Aan dit nevenprogramma wordt nog gewerkt. Zodra er een onderdeel definitief is, komt dit op de website van het filmfestival te staan.

Een hoogtepunt van het filmfestival is de voorpremière van een nieuwe kopie van de beroemde film Novecento. Deze film wordt momenteel gerestaureerd en zal in januari voor het grote publiek worden vertoond. FNV-leden kunnen de film dus al eerder zien. De toegang tot Novecento is exclusief voor leden.

Vanaf 1 oktober kunt u het programma en andere informatie vinden op: www.fnv.nl/film

---