Provincie Noord-Holland

Aanjaagteam Wonen organiseert Kenniscafé

24-10-2005

Op 8 december brengen de gedeputeerden Moens en Hooijmaijers partijen bij elkaar in een Kenniscafé om gezamenlijk naar oplossingen te zoeken voor problemen in de planvoorbereiding van woningbouw.

Een van de provinciale speerpunten is een bijdrage leveren aan het stimuleren van de woningbouw. Om de oplossingen voor problemen die spelen bij planvoorbereiding van de woningbouw een extra impuls te geven, brengen Moens en Hooijmaijers partijen bij elkaar. Zij doen dit op donderdagmiddag 8 december in een Kenniscafé. In het Kenniscafé wordt op creatieve wijze en aan de hand van concrete problemen, gezamenlijk naar oplossingen gezocht. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de ervaring en creativiteit van iedere deelnemer(ster).

Het Aanjaagteam Wonen onderneemt acties om de woningbouw te stimuleren en werkt samen met lokale overheden en met andere partners die bij woningbouw betrokken zijn zoals gemeenten, martkpartijen en woningcorporaties. Bij de samenwerking blijkt dat veel partijen worstelen met problemen en procedures in de planfase van woningbouwprojecten. Juist daar stagneert vaak de voortgang van de woningbouw.

De problemen zijn zeer divers en soms complex. Het zijn de oplossingen voor die problemen, die tot bouw moeten leiden!

Meer informatie
Joke Peeters, tel. (023) 514 39 77, e-mail
aanjaagteamwonen@noord-holland.nl