Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


---

Prinses Margriet reikt 8 december 2005 Nationale Revalidatie Prijs uit

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden reikt donderdagochtend 8 december 2005 in Paleis Het Loo te Apeldoorn de Nationale Revalidatie Prijs uit.

Dit jaar is de prijs toegekend aan prof.dr. Mebius F. Kramer, vanwege zijn grote bijdrage aan het revalidatieonderzoek.

Als voorzitter van de werkgroep revalidatieonderzoek van ZonMw, een in Den Haag gevestigde organisatie voor preventie, zorg en gezondheid, heeft de heer Kramer zich buitengewoon ingezet voor de samenwerking tussen revalidatiecentra en universiteiten. Deze samenwerking is door zijn inzet sterk geïntensiveerd en heeft het patiëntgebonden onderzoek een belangrijke impuls gekregen. De heer Kramer hield bij dit onderzoek voortdurend oog voor de maatschappelijke relevantie ervan.

De Nationale Revalidatie Prijs is ingesteld door het Nationaal Revalidatie Fonds. De Nationale Revalidatie Prijs wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich bijzonder heeft ingezet voor mensen met een lichamelijke handicap en/of chronische ziekte. De prijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 12.000 euro.

Het Nationaal Revalidatie Fonds zet zich in om de positie van mensen met een lichamelijke handicap en/of chronische ziekte te verbeteren. Het Fonds initieert en financiert projecten op het gebied van preventie, revalidatie, maatschappelijke participatie en zelfredzaamheid om zo een samenleving zonder drempels te creëren. Prinses Margriet is Beschermvrouwe van het Nationaal Revalidatie Fonds.

31 oktober 2005
© RVD