Booij, klusman en van bruggen

Mededeling aan de pers
Aan de redactie

1 november 2005

Give peace a chance . Ode aan John Lennon
25 Nederlandse artiesten zingen nummers van Lennon en The Beatles Melkweg Amsterdam, 8 december 2005; 20.00 . 0.00 uur

Op 8 december is het precies 25 jaar geleden dat John Lennon voor zijn huis in New York werd neergeschoten. Niet alleen was Lennon één van de grootste artiesten die de wereld heeft voortgebracht, hij stond ook bekend als een politiek activist, die streed voor de vrede. Deels door middel van zijn songs - Imagine, Give Peace A Chance, Happy Xmas (War Is Over) - deels door middel van acties als Bed Peace (o.a. in het Amsterdamse Hilton hotel).

8 december is een mooie dag om een hommage te brengen aan John Lennon, zijn muziek en aan zijn inzet voor de vrede. Daarom willen we op die avond in de Melkweg een ode aan John Lennon organiseren en de opbrengst doneren aan de .People Building Peace.-campagne van War Child.

Een keur aan Nederlandse artiesten zal op 8 december acte de présence geven in de Melkweg en daar een selectie uit het oeuvre van Lennon ten gehore brengen.

De voorverkoop voor dit unieke evenement begint op 2 november aanstaande. Kaarten zijn verkrijgbaar via de gebruikelijke voorverkoopkanalen van de Melkweg en kosten 20 euro. Namen van artiesten worden in de loop van deze maand bekend gemaakt.

Over People Building Peace en War Child:
War Child vraagt dit najaar aandacht voor het belang van vredesopbouw. Na afloop van een oorlog is het belangrijk om te werken aan het opbouwen van begrip, tolerantie en solidariteit tussen de verschillende bevolkingsgroepen om toekomstige conflicten te voorkomen. People Building Peace draagt uit dat iedereen een bijdrage heeft aan vrede waar ook ter wereld. War Child werkt in het merendeel van haar projectlanden actief aan vredesopbouw en conflictpreventie. Door middel van culturele, sportieve en creatieve activiteiten bevordert War Child het contact tussen kinderen van verschillende bevolkingsgroepen om zo het wederzijdse begrip te stimuleren. Creatieve activiteiten kunnen mensen samenbrengen ongeacht afkomst, religie of etniciteit. Deze activiteiten dragen bij aan het verminderen van negatieve stereotyperingen onder de deelnemers. De landen waar War Child vredesopbouwactiviteiten in het programma heeft opgenomen zijn: Kosvo, Bosnië-Herzegovina, Israël en Palestina, Rusland (Noord-Ossetië), Georgië (Zuid-Ossetië), Sierra Leone, Soedan en Oeganda.

Zie voor meer informatie www.melkweg.nl / www.bkb.nl

.Give peace a chance . Ode aan John Lennon wordt georganiseerd door de Melkweg en bureau Booij, Klusman en van Bruggen.

Meer informatie over dit evenement bij BKB; Erik van Bruggen / Simon van Melick;
020-5205280.