Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging

03-11-2005

Decubitus centraal in tweede Elfje

Op donderdag 8 december 2005 organiseert het LEVV het tweede 'Elfje'. Elfjes zijn scholingsbijeenkomsten voor verpleegkundigen en verzorgenden. Ze duren 2 uur en de kosten van deelname bedragen EUR 11,-. Onderwerp van de bijeenkomst is decubitus.

Doel Elfje
De scholingsbijeenkomsten geven op een praktische, uitdagende en speelse wijze de stand van zaken weer met betrekking tot verpleegkundige en verzorgende onderwerpen.

Decubitus
Het thema van deze bijeenkomst is decubitus. Anno 2005 heeft ongeveer 17%van de patiënten in de Nederlandse zorginstellingen last van enige vorm van decubitus. Hoewel de laatste jaren veel aandacht aan het probleem decubitus gegeven, komt decubitus nog te vaak voor. Moeten we hieruit concluderen dat decubitus er gewoon bij hoort? Uit lokale en regionale initiatieven blijkt dat het wel degelijk mogelijk is om het aantal patiënten met decubitus drastisch te verminderen. Het LEVV heeft dit jaar het programma PRISma gelanceerd met als doel om het aantal patiënten met decubitus terug te dringen. Dit Elfje wordt dan ook verzorgd vanuit PRISma. Aan bod komen verschillende (wetenschappelijk) onderbouwde mogelijkheden die bruikbaar en van wezenlijk belang zijn bij het terugdringen van decubitus. Daarbij willen we een brug slaan tussen theorie en de praktijk. Om dit te bewerkstelligen willen wij u na aanmelding, uitnodigen op de bijeenkomst het door u gebruikte afdelingsprotocol decubitus mee te nemen. Zodoende kunt u de inhoud van het Elfje direct koppelen aan het door u gebruikte protocol. Bovendien biedt dit de mogelijkheid om ook met andere deelnemers kennis uit te wisselen. Dit Elfje biedt handvatten voor zorg om decubitus op een effectieve manier terug te dringen. Want zorg die werkt, voorkomt decubitus!

Aanmelden
Verpleegkundigen en verzorgenden uit het hele land die in dit thema geïnteresseerd zijn kunnen zich nu aanmelden. Aanmelden doet u door uw naam, functie en adresgegevens onder vermelding van 'Elfje 8 december' doorte geven aan:

Monique van Veldhuijzen
E m.veldhuijzen@levv.nl
T 030 2919042

De bijeenkomst is van 16.00 -18.00 uur in het gebouw van het LEVV in Utrecht. De kosten van deelname bedragen EUR 11,-- . Er zijn maximaal 30 plaatsen beschikbaar. Krijgt u een plaats toegewezen, dan ontvangt u na aanmelding een definitieve uitnodiging met het adres van de locatie.

Wees erbij want... 'Kennis maakt zorg beter'.