Line up artiesten ode aan John Lennon (8 december) bekend

Booij, klusman en van bruggen

Mededeling aan de pers
Voor de redactie - 17 november 2005

GIVE PEACE A CHANCE een ode aan John Lennon
Donderdag 8 december 2005, 20.30 uur uur in de Melkweg te Amsterdam

Acda & De Munnik, Anneke van Giersbergen (The Gathering), Armand, Bennie Jolink, Birgit, Bob Fosko, Ellen ten Damme, Ernst Jansz, Freek de Jonge, Hadewych Minis (actrice), Henk Westbroek, Johan, Lucretia van de Vloot, Maurits (GEM), Michiel Borstlap, Peter te Bos, Richard Janssen (ex-Fatal Flowers), Rick de Leeuw, Ross Curry, Sonja van Hamel (Bauer), Thé Lau, Tim (Di-rect), Tjeerd (Voicst), en vele anderen spelen en zingen:

Op 8 december is het precies 25 jaar geleden dat John Lennon voor zijn huis in New York werd neergeschoten. Niet alleen was Lennon één van de grootste artiesten die de wereld heeft voortgebracht, hij stond ook bekend als een politiek activist, die streed voor de vrede. Deels door middel van zijn songs - Imagine, Give Peace A Chance, Happy Xmas (War Is Over) - deels door middel van acties als Bed Peace (o.a. in het Amsterdamse Hilton hotel).

Ode aan John Lennon
8 december is een mooie dag om een hommage te brengen aan John Lennon, zijn muziek en aan zijn inzet voor de vrede. Daarom willen we op die avond in de Melkweg een ode aan John Lennon organiseren. De opbrengst van de avond komt ten goede aan War Child (minimaal 5 euro per verkochte toegangskaart) ter ondersteuning van hun vredesactiviteiten wereldwijd.

Een greep uit de Nederlandse artiesten die op 8 december acte de présence geven in de Melkweg en daar een selectie uit het oeuvre van Lennon ten gehore brengen: Acda & De Munnik, Anneke van Giersbergen (The Gathering), Armand, Bennie Jolink, Birgit, Bob Fosko, Ellen ten Damme, Ernst Jansz, Freek de Jonge, Hadewych Minis (actrice), Henk Westbroek, Johan, Lucretia van de Vloot, Maurits (GEM), Michiel Borstlap, Peter te Bos, Richard Janssen (ex-Fatal Flowers), Rick de Leeuw, Ross Curry, Sonja van Hamel (Bauer), Thé Lau, Tim (Di-rect), Tjeerd (Voicst), en nog vele anderen.

De voorverkoop voor dit unieke evenement is reeds begonnen. Kaarten zijn verkrijgbaar via de gebruikelijke voorverkoopkanalen van de Melkweg en kosten 20 euro.

Ter ondersteuning van War Child
War Child Nederland vraagt dit najaar aandacht voor het belang van vredesopbouw. Na afloop van een oorlog is het belangrijk om te werken aan het opbouwen van begrip, tolerantie en solidariteit tussen de verschillende bevolkingsgroepen om toekomstige conflicten te voorkomen. War Child draagt uit dat iedereen een bijdrage heeft aan vrede waar ook ter wereld. War Child werkt in het merendeel van haar projectlanden actief aan vredesopbouw en conflictpreventie. Door middel van culturele, sportieve en creatieve activiteiten bevordert War Child het contact tussen kinderen van verschillende bevolkingsgroepen om zo het wederzijdse begrip te stimuleren.
Zie voor meer informatie www.melkweg.nl / www.bkb.nl

Give peace a chance: Ode aan John Lennon wordt georganiseerd door de Melkweg, Willem van Zeeland en bureau Booij, Klusman en van Bruggen (BKB).
Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door Pepsi.

Meer informatie over dit evenement bij BKB: Erik van Bruggen / Simon van Melick:
020-5205280.
Er is slechts een beperkt aantal plaatsen voor de pers beschikbaar, alleen op aanmelding op bovenstaand nummer.