Time : 1:27:12 PM
Date : Monday, November 28, 2005
Sender Name: Milieu- en Natuurraad van Vlaanderen

SERV en MiNa-Raad presenteren Vlaamse Klimaatconferentie in Montréal

Op een side event van de internationale klimaatconferentie in Montréal zullen SERV en MiNa-Raad de innovatieve aanpak van de Vlaamse Klimaatconferentie presenteren aan een internationaal publiek. De voorstelling gaat door op 8 december 2005 in het Europees Paviljoen van het Palais des Congrès te Montréal.

Vandaag start in Montréal, Canada, de 11e vergadering van de Klimaatconferentie van de Verenigde Naties. Het belangrijkste punt op de agenda is de start van de onderhandelingen over het toekomstige klimaatbeleid. De huidige engagementen van het Kyoto-protocol lopen tot 2012. Om de effecten van klimaatverandering te beperken, zullen ook na 2012 drastische reducties van broeikasgasemissies nodig zijn. Maar dat zal niet eenvoudig zijn...

Verregaande reducties betekenen een andere manier van wonen, werken, ondernemen, consumeren, ontspannen en verplaatsen. Voor zulke ingrijpende langetermijnveranderingen zijn nieuwe vormen van beleid nodig, waarin leiderschap, creativiteit, interactie, samenwerking en draagvlakvorming centraal staan.

MiNa-Raad en SERV willen aantonen dat dergelijke innovatieve beleidsvormen mogelijk zijn én vruchten afwerpen. Zij doen dit door in Montréal, samen met een vertegenwoordiger van de Vlaamse administratie, de aanpak en de resultaten van de Vlaamse Klimaatconferentie te presenteren. Aansluitend volgt een reactie van iemand van de vakbond en de milieuorganisaties. Het programma van de voorstelling vindt u als bijlage.

De Vlaamse Klimaatconferentie is het forum waarbinnen alle betrokken partijen, zoals de overheid, de sociale partners, de milieu- en natuurorganisaties en andere belangengroepen samenwerken aan een nieuw Vlaams klimaatbeleid. Vorige maand, op 18 november, werden de eerste resultaten van de Klimaatconferentie aan Vlaams minister Peeters gepresenteerd. De minister heeft aangegeven dat hij de 365 voorstellen en aanbevelingen van de klimaatconferentie zal meenemen bij de opstelling van het nieuwe Vlaamse klimaatbeleidsplan 2006-2012.

Bijlage tevens beschikbaar op www.pressreleases.be
___________

Meer info:
Ignace Decancq
02/558 01 32
ignace.decancq@minaraad.be

Christine Jacobs
02/209 01 88
cjacobs@serv.be

URL: http://www.minaraad.be
http://www.serv.be
Picture: (None)
Attachments: ignace_20051128_132310_35_Att_1.pdf