Time : 3:34:08 PM
Date : Monday, November 28, 2005
Sender Name: Advanced Fair

BATIBOUW beloont amateur-kunstenaars uit de bouwsector

Op donderdag 8 december reikt BATIBOUW de prijzen uit aan de winnaars van RED TURTLE ART. Met dit nieuwe initiatief krijgen de amateur-kunstenaars uit de gehele bouwsector de mogelijkheid om hun talent tentoon te stellen. Iedere deelnemer kon 1 à 2 kunstwerken insturen.

Tussen 1 juli en 15 oktober kon de wedstrijd al op 80 inschrijvingen rekenen. 80 Artiesten die goed zijn voor 12 foto's, 89 schilderijen en 49 beeldhouwwerken. Er zullen met andere woorden 151 kunstwerken worden tentoongesteld.

Tijdens de RED TURTLE ART-vernissage, die in het Huis van het Hout te Brussel zal doorgaan, worden er per categorie drie prijzen overhandigd: de "Publieksprijs", de "Artiestenprijs" en de "Persprijs". Zoals hun naam al laat vermoeden worden deze respectievelijk uitgereikt door het aanwezige publiek die zijn stem de avond zelf uitbrengt, een jury van professionele kunstenaars en een jury bestaande uit journalisten die de bouwsector op de voet volgen.

BATIBOUW verwelkomt de gasten en kunstenaars vanaf 18u30 in het Huis van het Hout, Vrijwilligerslaan 2 - 1040 Brussel. Vanaf dan tot 20u00 kan de publieksjury haar stem uitbrengen. Hierna kan iedereen aanschuiven voor het walking dinner waarna om 22.00u de drie prijzen worden uitgereikt. Met RED TURTLE ART creëert BATIBOUW, naast de BATIBOUW Building Lunches een nieuw aangenaam ontmoetingsmoment voor de bouwsector.

Wil u er bij zijn? Uw persoonlijke uitnodiging is goed voor u en een gast. Wie niet over een uitnodiging beschikt kan voor 30 ¤ per persoon deelnemen.

Wie er niet bij kan zijn, kan vanaf 9 december foto's van de winnende werken bezichtigen op www.red-turtle-art.com en tijdens BATIBOUW 2006 van donderdag 2 tot zondag 12 maart de werken zelf.

RED TURTLE ART
In Memoriam Jean-Michel Folon
Vernissage: Donderdag 8 december 2005

18u30: Ontvangst - Tentoonstelling en jurering door het publiek 20u00: Walking dinner
22h00: Uitreiking prijzen: "Publieksprijs", "Artiestenprijs" en "Persprijs"

Huis van het Hout
Het Arsenaal
Vrijwilligerslaan 2
1040 Brussel