Gemeente Cromstrijen


30-11-2005

Bijeenkomst over het nieuwbouwplan
Rehobothlocatie in Numansdorp

Woonstichting Union en Stichting Alerimus organiseren in overleg met de gemeente Cromstrijen op donderdagavond 8 december 2005 een tweede bijeenkomst over het nieuwbouwplan Rehobothlocatie in Numansdorp. U bent vanaf 19.00 uur tot 21.00 uur van harte welkom in de recreatiezaal van zorgcentrum de Buitensluis aan de Bernhardstraat in Numansdorp om deze bijeenkomst bij te wonen.

Op 21 april jl. vond een inloopbijeenkomst plaats in de "Buitensluis" in Numansdorp. Tijdens deze inloopbijeenkomst is het voorlopig ontwerp gepresenteerd. Veel vragen die belangstellenden tijdens de inloopbijeenkomst stelden, konden nog niet beantwoord worden. Kort na deze bijeenkomst is de inspraakprocedure van start gegaan en kwamen er veel bezwaren binnen. De gemeente Cromstrijen nam over deze bezwaren een aantal besluiten. De inwoners die bezwaren indienden, zijn door de gemeente hiervan op de hoogte gesteld.

Tijdens de bijeenkomst op 8 december 2005 wordt het definitieve ontwerp gepresenteerd. Alle betrokken partijen zullen een toelichting geven op het plan. Dit zijn YVAdvies, de gemeente Cromstrijen, Woningstichting Union, Stichting Alerimus, Zorg en Welzijn Groep, Van der Leur Vermeer Architecten, Stichting Hoekse Waard en Plus Vastgoed BV. In de pauze kunt u schriftelijk uw vragen inleveren. Deze worden na de pauze beantwoord door de betrokken partijen.

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die geĂŻnteresseerd is in het definitieve plan voor de Rehobothlocatie (gebied tegenover de Buitensluis). Het plan bestaat uit een supermarkt en uit zevenenvijftig seniorenappartementen. De appartementen zullen "levensloopbestendig" worden gebouwd. Dit houdt in dat de bewoners niet meer hoeven te verhuizen als ze zorg nodig hebben. De appartementen komen zowel in de sociale huursector, als ook in de vrije huursector en koopsector.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het projectsecretariaat van YVAdvies, mevrouw D. Gonzales via telefoonnummer (010) 2959031. Ook vindt u meer informatie in de advertentie van Woonstichting Union en Stichting Alerimus. Deze advertentie kunt u lezen in De Schakel van donderdag 1 december 2005 en Het Kompas van vrijdag 2 december 2005.