Gemeente Wijk bij Duurstede

Informatieavond project Natuurontwikkeling Kromme Rijnoevers

Wat gaat er gebeuren?
Binnenkort maakt de gemeente ontwerpen voor natuurontwikkeling op enkele percelen gemeentegrond langs de Kromme Rijn. In die plannen krijgen ook rustige vormen van recreatie, de waterkwaliteit en de historie van deze rivier aandacht. De gemeentelijke plannen zijn een onderdeel van een groter plan voor de gehele Kromme Rijn van Wijk bij Duurstede tot Utrecht. Naast de gemeente zijn Het Utrechts Landschap, de Ruilverkaveling, de provincie Utrecht en Het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden bezig met het voorbereiden van plannen langs de Kromme Rijn. Samen vormen deze partijen een werkgroep voor de Kromme Rijn in Wijk bij Duurstede.

De gemeente wil u graag informeren over de toekomstige kansen en ontwikkelingen, zodat u een goed beeld krijgt van wat er kan gaan gebeuren. Ook kunt u ideeën aanleveren. Er staat nu nog niets vast, waardoor u invloed kunt hebben bij het maken van de gemeentelijke plannen.
Uitnodiging informatieavond
U bent van harte welkom bij de informatieavond over het project Natuurontwikkeling Kromme Rijnoevers op 8 december in de raadzaal van het gemeentehuis.

Vanaf 19.45 uur kunt u binnenlopen voor een kop koffie en om 20.00 uur begint de informatieavond.

Programma:
20.00 uur welkomstwoord door wethouder Hans Smudde 20.10 uur presentatie door projectleider Hay Timmermans 21.15 uur gelegenheid tot het stellen van vragen 21.30 uur aandragen ideeën en wensen

U kunt uw ideeën en wensen op een reactieformulier zetten dat tijdens de avond voor u klaar ligt. De reacties worden meegenomen naar de werkgroep die de ontwerpen voorbereidt.

Na de informatieavond
Op de website van de gemeente (www.wijkbijduurstede.nl) en op de gemeentepagina in de Wijkse Courant komen de berichten over ontwikkelingen binnen dit project te staan.

Volgend jaar volgt een tweede informatieavond met de presentatie van een conceptontwerp, waarop u weer kunt reageren. Deze reacties kunnen worden verwerkt in het conceptplan, waarna het gemeentebestuur een besluit neemt. Tegen die tijd wordt het definitieve ontwerp gepresenteerd en krijgt u informatie over de uitvoering, die uiterlijk begin 2009 gereed moet zijn.


* Geplaatst op: 30-11-2005 12:21:52