Gemeente Barneveld


Regionaal steunpunt huiselijke geweld van start

Op 8 december 2005 geven de zorgwethouders van Ede, Barneveld, Nijkerk, Scherpenzeel en Wageningen het startsein voor het Steunpunt Huiselijk Geweld West Veluwe/Vallei.

Het Steunpunt is een telefoonnummer waar slachtoffers van huiselijk geweld, maar ook daders of mensen die huiselijk geweld in hun omgeving waarnemen of vermoeden, terecht kunnen voor hulp, ondersteuning en advies. Het steunpunt schakelt, indien noodzakelijk, andere hulpverlenende instanties in, zoals bijvoorbeeld het maatschappelijk werk, bureau Jeugdzorg, politie, school of huisarts. Daarnaast verzorgt het steunpunt voorlichting. Het steunpunt is 24 uur per dag bereikbaar.

Het Steunpunt Huiselijk Geweld West-Veluwe/Vallei is een onderdeel van een landelijk dekkend netwerk van steunpunten voor huiselijk geweld. In de provincie Gelderland zijn er vier. De bedoeling van de steunpunten is om hulp en advies dichter bij de burger te brengen, het onderwerp bespreekbaar te maken en de signaalfunctie van hulpverleners en verwijzers te bevorderen.

Voor de West-Veluwe/Vallei hebben de gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Scherpenzeel en Wageningen besloten gezamenlijk op te trekken en een regionaal steunpunt te realiseren.

De gemeente Barneveld had sinds vorig jaar een eigen meldpunt Huiselijk Geweld. Deze gaat over in het regionale steunpunt.

Barneveld, 30 november 2005

Communicatie Mutatiedatum 30/11/2005