Gemeente Harderwijk


Informatiebijeenkomst vrijwilligers buurtbus

Busmaatschappij BBA is op zoek naar vrijwilligers die circa 3 uur per week chauffeur willen zijn van de nieuwe buurtbus. Voor geĂŻnteresseerde kandidaten wordt op 8 december een informatiebijeenkomst georganiseerd. De buurtbus gaat rijden op het voormalige traject van buslijn 104. Lijn 104 rijdt sinds een jaar een andere route waardoor op het traject Leuvenumseweg/Deventerweg/Station Harderwijk geen bus meer rijdt. Het wegvallen van lijn 104 op dit traject leidde tot ontevredenheid bij de bewoners van Sonnevanck, cursisten van SBW en de bewoners van de diverse serviceflats aan de Deventerweg.

Provincie Gelderland, gemeente Harderwijk en BBA gaan vanaf 9 januari 2006 een buurtbus inzetten op dit traject. Passagiers kunnen voor 1 euro gebruik maken van deze bus die ze bij de voordeur van de grotere instellingen afzet. De opritten van het St. Jansdal Ziekenhuis, SBW en de verschillende serviceflats zijn makkelijk toegankelijk voor deze kleinere bus. De bus heeft tevens aansluiting op de treinen van en naar Amersfoort en Zwolle.

Voor deze buurtbus is de BBA op zoek naar vrijwilligers die circa drie uur per week de bus willen besturen. Zij zoekt kandidaten in de leeftijd van 19 tot 63 jaar die goed gezond zijn en in het bezit van rijbewijs B. Meer informatie kunt u verkrijgen bij de heer Speldekamp, tel. 06 232 97 215 of via e-mail jspeldekamp@bbaveluwe.nl. Ook bent u welkom op de informatieavond op 8 december vanaf 19.00 uur in het Stadhuis van Harderwijk.