Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
KUNST EN CULTUUR / MUZIEK/ MEDIA

John Lennon-dag op Kink FM

Hilversum, 1 december 2005

KINK FM staat op donderdag 8 december grotendeels in het teken van John Lennon. Op die dag is het exact 25 jaar geleden dat de zanger van The Beatles werd vermoord voor zijn huis in New York. KINK FM zal de hele dag muziek draaien uit het zeer omvangrijke oeuvre van Lennon en The Beatles.

Een groot aantal Nederlandse artiesten vertelt over de invloed van de muziek van Lennon. Onder meer Maurits Westerik, zanger van Gem, en J. Perkin van de band Solo verlenen hun medewerking. Daarnaast zijn er 8 december de hele dag interviews en specials te horen omtrent John Lennon en zijn muziek.

John Lennon werd op 8 december 1980 doodgschoten door Mark Chapman. Hij was een geobsedeerde fan van Lennon en wilde met de moord Lennon zijn roem afnemen. Chapman schoot Lennon dood voor zijn appartement in New York. De Beatles-zanger werd slechts 40 jaar oud.

Initiatiefnemer en Beatles-kenner Flip van der Enden: '25 jaar na dato ligt het immense verlies van misschien wel de grootste popmusicus van de 20e eeuw nog vers in het geheugen. Reden te meer om John Lennon een dag lang te herdenken met z'n mooiste muziek. '

KINK FM werd opgericht in oktober 1995 en is onderdeel van de Vereniging Veronica. Naast alternatieve popmuziek in het algemeen uit heden en verleden is KINK FM al 10 jaar het enige Nederlandse radiostation dat aandacht besteedt aan specifieke genres als bijvoorbeeld punk, metal, hiphop, progressieve dance en avantgarde.