Ministerie bzk

http://www.minbzk.nl

Persuitnodiging evaluatie Wet dualisering provinciebestuur

Op donderdag 8 december 2005 overhandigt de commissie 'Evaluatie provinciale dualisering' (Commissie Hermans) het rapport over de doeltreffendheid en de effecten van de Wet dualisering provinciebestuur in de praktijk aan minister Pechtold voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties.

De overhandiging zal plaatsvinden op donderdag 8 december 2005 om 11:30 in de Frits van der Poelzaal van het perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10, te Den Haag. De zaal is open vanaf 11:15 uur.

De afgelopen periode heeft de commissie op verschillende manieren onderzoek gedaan naar de doelstellingen van deze wet. Door het voeren van visitatiegesprekken met de Provinciale Staten, de Gedeputeerde Staten, de statengriffier en de provinciesecretaris is de commissie nagegaan in hoeverre de dualisering, na iets meer dan twee jaar, wortel heeft geschoten. Daarnaast heeft de commissie de ervaringen van provinciale ambtenaren, verschillende maatschappelijke organisaties, gemeenten en de media ondervraagd over de cultuuromslag bij provincies. Afsluitend is er onder alle leden van PS- en GS een digitale enquête uitgezet voor het verkrijgen van kwantitatief onderzoeksmateriaal.

De leden van de commissie Evaluatie provinciale dualisering (Commissie Hermans):
- Loek Hermans

- Edit Hallensleben

- Meine Bruinsma

- Jos Elbers

- Jan de Geus

Journalisten zijn van harte welkom om bij de aanbieding aanwezig te zijn. Het rapport wordt na de aanbieding op www.minbzk.nl geplaatst.

Datum: 8 december 2005
Tijd: 11.30
Plaats: perscentrum Nieuwspoort,
Frits van der Poelzaal
Lange Poten 10 te Den Haag


Noot voor de redactie,