Gemeente Gorssel

Maatregelen huisvuilinzameling winterperiode

De gemeente Lochem heeft naar aanleiding van de extreme weersomstandigheden van afgelopen weekend maatregelen getroffen voor de inzameling van huisvuil in de winterperiode. In overleg met Berkel Milieu werd een aantal onverharde wegen afgesloten, omdat het niet meer mogelijk was om met vrachtwagens hierin te rijden om huisvuil op te halen. De bewoners aan onverharde en deels onverharde wegen zijn hierover schriftelijk geïnformeerd.

Berkel Milieu haalt restafval op tijdens extra ronde langs zandwegen


· Donderdag 8 december haalt Berkel Milieu restafval op tijdens een extra ronde langs de zandwegen in de hele gemeente Lochem: grijze container.


· Donderdag 8 december haalt Berkel Milieu tevens gft-afval op tijdens de normale ronde: groene container.

Bewoners aan onverharde wegen in Lochem kunnen dus donderdag 8 december aanstaande beide containers op de gebruikelijke plaats aan de weg zetten. Als de grijze container vol is, dan kan het afval worden verzameld in vuilniszakken en bij de containers worden geplaatst. Vanaf 12 december wordt het huisvuil weer op de gebruikelijke manier en tijdstippen opgehaald.

Extreme weersomstandigheden
De extreme weersomstandigheden van afgelopen weekend gaven aanleiding om de genomen maatregelen versneld in te voeren, terwijl de gemeente hierop nog onvoldoende was voorbereid. Dit betekent echter niet dat de maatregelen niet nodig waren of in de toekomst niet opnieuw nodig zullen zijn. Bij extreme weersomstandigheden wordt een aantal onverharde wegen afgesloten. Per zandweg bekijkt de gemeente of deze in slechte staat verkeert en moet worden afgesloten, omdat het dan niet meer mogelijk is om hier met vrachtwagens het huisvuil op te halen. Dit gebeurt in overleg met Berkel Milieu. De wegen worden afgesloten met schrikhekken en bebording. Bestemmingsverkeer kan wel gebruik blijven maken van de wegen. Als deze situatie zich voordoet, ontvangen de betrokken bewoners hierover een brief.