Time : 11:52:24 AM
Date : Tuesday, December 06, 2005
Sender Name: SETCa-BBTK

Personeel van winterthur brussel en antwerpen staakt op donderdag 8 december

Persbericht gemeenschappelijkfront BBTK, LBC-NVK, ACLVB

Zoals eerder aangekondigd gaan de vakbonden vanaf deze week in een hogere versnelling met de acties in de verzekeringssector. De personeelsraadplegingen geven duidelijk aan dat de werknemers van de verzekeringsmaatschappijen de vakbonden steunen in hun weigering om over ondernemings-cao's te onderhandelen. Iedereen wil een degelijk sectorakkoord.

Na de vriendelijke ontbijtactie en de manifestatie aan de deuren van Assuralia, vorige week, starten we met beurtstakingen. Winterthur is eerst aan de beurt. Dat is niet toevallig gekozen. Winterthur zit het directiecomité van Assuralia voor en is een van de hardliners die tegenwringt om tot een behoorlijke CAO te komen. Bovendien zijn er ook binnen de onderneming sociale problemen die kwaad bloed zetten bij het personeel.
De datum van 8 december is evenmin lukraak gekozen. We willen ons immers inschrijven in de acties tegen het zogenaamde generatiepact die op 8 december ook in andere sectoren worden georganiseerd. Assuralia spreekt uit één mond met het VBO en de regering: "er mag geen letter meer gewijzigd worden aan het generatiepact". Welnu, het personeel van de verzekeringssector gaat niet akkoord met maatregelen die geen degelijke perspectieven bieden voor jongeren, die oudere werknemers bestraffen en die in het bijzonder de bedienden en de vrouwen discrimineren.

In alle maatschappijen zal het sociaal overleg worden opgeschort en zullen de personeelsleden een zwart lintje dragen als teken van rouw en protest, omdat de patroons het sectoroverleg willen begraven.

Het piket van Winterthur gaat door op donderdag 8 december vanaf 7u.

Meer informatie te krijgen bij:
Marijke Persoone :LBC-NVK (0478/45.42.68)
Martine Lefèvre : ACLVB-CGSLB (0478/45.50.33)
Pierre Fafchamps : CNE (0476/41.25.27)
Jean-Michel Cappoen : BBTK-SETCa (0475/25.04.84)