Gemeente Leeuwarden

Steensma Steensma

Officiële start nieuwbouwplan `aan de Potmarge' Leeuwarden

Bron: Gemeente Leeuwarden (07-12-2005) Het nieuwbouwplan `aan de Potmarge' gaat van start. Op donderdag 8 december a.s. slaat de wethouder van Volkshuisvesting, Roel Sluiter, tijdens een feestelijke bijeenkomst de eerste paal voor het project. Dat gebeurt onder het toeziend oog van de kopers van deze nieuwe woningen in Huizum.
Het project `aan de Potmarge' wordt gerealiseerd op het voormalige Steensma- en veilingterrein. Twee jaar geleden kwamen de gemeente Leeuwarden, de eigenaren van de fabriek van Steensma en de marktpartijen Rabo Vastgoed en BAM Vastgoed tot overeenstemming over de herinrichting van deze locatie aan de Potmarge.

Inmiddels is de fabriek (voormalige vruchtenconfijterij) gesloopt en zijn de bodemsaneringwerkzaamheden afgerond.

Het plan van Rabo Vastgoed en BAM Vastgoed omvat in de eerste fase 46 eengezins- en 26 twee-onder-één kapwoningen in een traditionele bouwstijl. De tweede fase van het plan omvat twee appartementengebouwen met in totaal 47 woningen, direct aan het water. Nog voor de jaarwisseling zal de bouwvergunningsprocedure hiervoor starten.

Voor het wonen in de eerste fase blijkt grote belangstelling en ook voor het wonen in de tweede fase, langs de oever van de Potmarge, is al veel belangstelling getoond.

Kijk ook op www.leeuwarden.nl en www.aandepotmarge.nl