Gemeente Rotterdam

Nr. 213
7 december 2005

Speciale kindertegels moeten graffiti voorkomen

Wethouder Bolsius metselt Knuffelmuur

Op donderdag 8 december metselt wethouder Lucas Bolsius (o.m. Wijken en Buitenruimte) om 13.00 uur samen met een aantal leerlingen van basisschool De Waaier de laatste twee tegels in de Knuffelmuur die is aangebracht in de poort bij de Van Meekerenstraat.

Het project De Knuffelmuur komt voort uit een samenwerking tussen de deelgemeente Kralingen-Crooswijk, woningcorporatie PWS, basisschool De Waaier en kunstenaar Ben Hosman. De begeleiding van het project is in handen van Hosman, die samen met 180 leerlingen van De Waaier de Knuffelmuur heeft ontworpen. De leerlingen hebben hun favoriete knuffels op een aantal tegels getekend, waarna er een speciale antigraffitilaag op is aangebracht.

De Knuffelmuur vormt de eerste in een reeks van zeventien projecten die moeten bijdragen aan verbetering van de kwaliteit van de buitenruimte door het bestrijden van graffiti. Graffitibestrijding is een van de prioriteiten van dit College. De komende tijd wordt een groot aantal onderdoorgangen en tunnels aangepakt.

Noot voor de redactie,

Gemeente Rotterdam