Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

7 december 2005

Onderwerp: Bureau Misdaad besteedt aandacht aan vermiste Apeldoorner

Het nieuwe RTL-programma Bureau Misdaad besteedt donderdagavond aandacht aan de vermissing van Apeldoorner Henk Wildeman. Het onderwerp wordt in de uitzending van 21.30 uur op RTL 5 gebracht.

De betrokken handelaar in edelmetalen wordt sinds 17 november j.l. vermist en sinds de start van het rechercheteam zijn de afgelopen periode familieleden, kennissen en zakenrelaties benaderd om een beeld van de man en zijn contacten te krijgen.

Het onderzoek van de politie is dan ook "breed" en inmiddels zijn tientallen personen benaderd. Ook hebben zich enkele mensen gemeld naar aanleiding van de berichtgeving over de vermissing. Dit heeft nog niet tot bruikbare informatie geleid.

De politie sluit niet uit, dat de man er zelf voor heeft gekozen om even geen contact met familie of vrienden te hebben. Toch is het vreemd, zoals eerder vermeld, dat er persoonlijke spullen èn medicatie zijn achtergebleven. Er zou ook sprake kunnen zijn van een ongeval of het feit, dat Wildeman niet vrijwillig is verdwenen.

Op maandag a.s wordt het programma herhaald en wel op RTL 7 om 20.30 uur.

Einde bericht

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --