Gemeente Apeldoorn

Kerstboom Marktplein voor het goede doel

Sinds jaren staat er weer een forse kerstboom op het Marktplein, niet ver van het oude Raadhuis. Het college van b. en w. wil hiermee niet alleen de kerstsfeer in de stad vergroten, maar ook een mogelijkheid bieden aan ideële stichtingen om geld in te zamelen. Men kan namelijk één of meer van de 15.000 lampjes sponsoren voor het bedrag van 2,50. Dit jaar gaat de opbrengst van deze actie naar de stichting k Leef.

Op donderdag 8 december zal wethouder Jaap Wortman de actie starten door de lampjes te ontsteken. Dit vindt plaats om 18.45 uur. Daarna zal de close harmony groep de Swinging Voices onder leiding van dirigent Gido del Mistro moderne kerstliederen laten horen. Alle Apeldoorners zijn welkom vanaf 18.30 uur. Er is koffie, thee, maar ook geheel in stijl glühwein.

De stichting k Leef (www.stichtingkleef.nl) heeft als doelstelling om mensen met kanker en hun naasten in de regio Apeldoorn te ondersteunen bij het goed houden van hun kwaliteit van leven. Dit realiseert zij door hen een open huis te bieden, het inloophuis. In dit huis staat laagdrempeligheid voorop en worden diverse activiteiten georganiseerd, waaronder thema-avonden, creatieve activiteiten en fysieke activiteiten.

Voor het laatst bijgewerkt op: 7-dec-2005 03:47