Dienstenbond CNV

Ledenvergadering over de pensioenen bij EDS!
07-12-2005

EDS heeft een voorstel gedaan voor de verandering van het pensioensysteem. Vakbonden hebben een ander voorstel gedaan. Hierover hebben wij onderhandeld. Het is tijd om met elkaar de stand van zaken te bespreken op een ledenvergadering op donderdag 8 december as.

Waar waren we ook alweer?
EDS heeft een voorstel gedaan over de verandering van de pensioenen. Kort gezegd komt het erop neer dat het prepensioen wordt afgeschaft en wordt vervangen door een beschikbaar premiesysteem. Hierbij ligt het beleggingsrisico bij de werknemer. Op individueel niveau compenseert EDS vervolgens de gevolgen van deze veranderingen voor de huidige werknemers waardoor de pensioenleeftijd van 62 jaar gehandhaafd blijft.

En wat wil de CNV Dienstenbond ook alweer?
We hebben de volgende uitgangspunten:

* de nieuwe pensioenregeling moet het mogelijk maken eerder dan met 65 jaar met pensioen te gaan. De huidige pensioenrichtleeftijd van 62 jaar moet haalbaar zijn;

* de huidige pensioenstortingen moeten hiervoor ingezet worden en zonodig aangevuld met die elementen die binnen de fiscale mogelijkheden kunnen worden ingezet (b.v. nabestaandenpensioen). De huidige pensioentoezeggingen moeten uitgangspunt zijn.

De voorstellen die in opdracht van het EDS Pensioenfonds zijn gedaan, voldoen volgens ons aan de genoemde uitgangspunten.

EDS houdt vast aan eigen voorstel.
Het nieuws is nu dat EDS heeft aangegeven in de onderhandelingen, dat zij onverkort houden aan hun eigen voorstellen. Wij moeten als CNV Dienstenbond nu bepalen hoe wij daarop gaan reageren. In hoeverre kunnen wij daarin meegaan?

Maar dit doen wij niet zonder hierover met u te hebben gesproken. Daarom hebben wij een ledenvergadering georganiseerd op donderdag 8 december om 16:00 uur op het kantoor op de Graadt van Roggeweg 420 in Utrecht (9e etage, CBR). U bent van harte welkom.

Verhinderd?
Als u verhinderd bent, geef dan uw mening via m.limmen@cnvdibo.nl

Informatie
Voor vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze info kunt u contact opnemen met de onderhandelaars namens CNV Dienstenbond, Maurice Limmen, via telefoonnummer: 023-5651052 of per mail m.limmen@cnvdibo.nl.

Tenslotte
Verspreiden of kopiëren van deze tekst is prima. Collegas die nog geen lid zijn kunnen vrijblijvend een informatiepakket opvragen via telefoonnummer 023-5651052.