Stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht 08-12-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT De politie heeft woensdagavond in een woning aan de Vijgeboomstraat een hennepkwekerij aangetroffen.

De politie kreeg omstreeks 21.55 uur een melding dat er een waterlekkage in de woning was. Ter plaatse moest de deur van de woning worden opengebroken omdat er niet opengedaan werd. In de woning troffen de agenten in de woonkamer een grote hoeveelheid water aan. Tevens werd in twee kamers een compleet in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.

In totaal werden ruim 600 hennepplanten in beslag genomen. Samen met alle apparatuur werd alles vernietigd. Naar de eigenaar of huurder van de woning wordt nog een onderzoek ingesteld.

Gordelcontrole

DE MEERN Op de Meerndijk heeft de politie woensdagmiddag een gordelcontrole uitgevoerd. Tussen 13.45 en 15.45 uur werden 256 bestuurders gecontroleerd. In totaal schreef de politie 19 bekeuringen uit aan bestuurders die de autogordel niet droegen.

Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

UTRECHT Woensdagmiddag heeft de politie een vrouw aangehouden die verdacht wordt van het plegen van een winkeldiefstal.

De beveiliging van een winkel aan het Radboudkwartier zag dat de 49-jarige vrouw (woonplaats onbekend) een fles parfum mee wilde nemen zonder deze eerst af te rekenen. De beveiliging greep in en hield de vrouw aan. In afwachting van de komst van de politie werd de vrouw vastgehouden. Hierbij probeerde zij een aantal malen weg te rennen en viel dramatisch op de grond kennelijk met de bedoeling om iets te simuleren. Met de komst van de politie was alles weer over en werd zij voor verhoor ingesloten op het bureau.

Aanrijding met letsel, dader rijdt door

UTRECHT Op de Vasco Da Gamalaan vond woensdagmiddag een aanrijding tussen een voetganger en een scooter plaats. Hierbij raakte een oude vrouw gewond en reed de veroorzaker door.

Omstreeks 14.30 uur liep een 77-jarige vrouw uit Utrecht over het trottoir op de Vasco Da Gamalaan. Plotseling werd de vrouw van achteren aangereden door twee jongens op een scooter. De vrouw en de jongens kwamen ten val. De jongens stonden weer op en reden weg in de richting van de Beneluxlaan. Zij lieten de bejaarde vrouw hevig bloedend achter op straat.

De vrouw werd met een hoofdwond en letsel aan haar arm overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis. De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Zuid i.o., tel.: 0900 88 44.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag twee vrouwen aangehouden die bij een winkel aan de Roelantdreef een diefstal hadden gepleegd.

Omstreeks 13.00 uur zagen medewerkers van de winkel dat twee vrouwen artikelen onder hun rok verstopten en zo de winkel wilden verlaten. Het personeel greep in en hielden de twee vrouwen aan. Het bleek dat één van de vrouwen voor ruim 700 euro aan gestolen artikelen had verstopt. De vrouwen werden door de inmiddels gewaarschuwde politie meegenomen naar het bureau. Hier werd duidelijk dat beiden in 10 politieregios bekend zijn voor het plegen van diefstallen.

Overlast vuurwerk

UTRECHT Woensdagavond heeft de politie op de Plantage twee minderjarige jongens aangehouden voor het afsteken en voorhanden hebben van vuurwerk.

Getuigen belden omstreeks 18.55 uur naar de politie om te melden dat twee jongens met vuurwerk aan het gooien waren. Ter plaatse trof de politie twee jongens van 13 jaar, beiden uit Utrecht, aan. De jongens verklaarden niets gedaan te hebben. Toen de agenten de zakken van de jongens doorzochten troffen zij bij één van hen een vuurwerkstaaf aan. Zij werden beiden aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Verdachte vrijgelaten

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag de 61-jarige vrouw - die eerder al werd aangehouden omdat zij verdacht werd van betrokkenheid bij de dood van de 93-jairge vrouw op de Gruttersdijk - weer vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie geeft aan dat er onvoldoende bewijs tegen de vrouw is om haar nog langer vast te houden.