Werkgeverscollectiviteit biedt werknemer 10% korting

Mercer

Samenwerking Mercer en Avéro Achmea

Arnhem, 8 december 2005 - De Mercer Werkgeverscollectiviteit biedt haar leden en hun werknemers een collectieve zorgverzekering aan met 10% korting op de basisverzekering en aanvullende verzekeringen. De jaarpremie van deze natura/combi basisverzekering van zorgverzekeraar Avéro Achmea bedraagt 961,20 euro zonder eigen risico. Indien de werkgever de jaarpremie voor zijn werknemers bij vooruitbetaling voldoet, wordt nog eens 2,5% extra korting gegeven. De basispremie komt dan uit op 937,17 euro.

De Mercer Werkgeverscollectiviteit behartigt de belangen van honderden werkgevers, met gezamenlijk enkele tienduizenden werknemers, op het gebied van actuele human resource ontwikkelingen. Door de gebundelde inkoopkracht en deskundige ondersteuning zijn haar leden verzekerd van scherpe voorwaarden, die anders alleen voor de grootste werkgevers haalbaar zijn. Werknemers hebben binnen het werkgeverscollectief de keuze uit diverse aanvullende verzekeringen. Hierop wordt ook 10% korting gegeven. De Mercer Werkgeverscollectiviteit is hiermee aanmerkelijk goedkoper dan andere collectiviteiten van bijvoorbeeld de FNV, CNV en Independer.

De collectieve zorgverzekering biedt ook de werkgever voordelen. Met een toegesneden werkgeverspakket kan worden ingespeeld op de toenemende verantwoordelijkheid van werkgevers op het gebied van preventie, verzuim en reïntegratie. Volgens Raymond Brood, directeur Health & Benefits bij Mercer, moet worden voorkomen dat er alleen wordt gekeken naar de 10% korting. Een groot aantal factoren die een belangrijke rol spelen bij het kiezen van de juiste verzekeraar dreigt onderbelicht te raken door de focus op kostenbesparing. 'Andere aspecten van de collectiviteit, zoals de dekking, de servicelevels en het voorwaardenpakket moeten goed onder de loep worden genomen',aldus Brood.

Mercer Human Resource Consulting
Mercer Human Resource Consulting is een mondiaal bedrijf dat werkt aan het optimaliseren van de werkgever-werknemersrelaties bij haar klanten. Mercer adviseert haar klanten op het gebied van employee benefits. Wereldwijd heeft Mercer bijna 15.000 werknemers in 41 landen in dienst. In Nederland werken bijna 400 mensen (Amstelveen, Rotterdam en Arnhem). Mercer is onderdeel van de Mercer Consulting Group, een volledige dochteronderneming van Marsh and McLennan Companies, die aan de beurzen van New York, Chicago, Pacific (San Francisco) en Londen staat genoteerd (tikkersymbool: MMC). Website: www.mercerhr.nl.


Noot voor de redactie,