Vereniging FME-CWM

Finance for non-financials

Tijdens deze workshop krijgt de deelnemer informatie over financiële documenten zoals de balans, de resultatenrekening en het cashflow-overzicht. Hierbij is het de bedoeling dat de deelnemer gaat begrijpen hoe succesvolle ondernemingen er uit zien maar ook dat hij inzicht krijgt in de risicos die aan het ondernemen verbonden zijn.

Via begrippen als rendement, cashflow, solvabiliteit, liquiditeit, K/W, Economic Value Aded e.d. krijgt de deelnemer enig idee hoe hij ondernemingen moet beoordelen. Daarbij spelen zowel beursgenoteerde ondernemingen als MKB-ondernemingen een belangrijke rol. Verbeter uw eigen financiële performance door naar deze workshop toe te komen.

U leert hoe u:

* Een jaarrekening moet analyseren;

* Een klant of leverancier moet beoordelen;
* Uw eigen rendement kunt verbeteren;

* Uw optimale financiële structuur kunt creëren;
* Een goede gesprekspartner wordt van uw bankier, boekhouder en controller.

Programma

* Inleiding in financieel management;

* Welke rol heeft financieel management binnen organisaties;
* Verschillen tussen interne en externe verslaglegging, basisbegrippen;

* Introductie in de balans, de winst en verliesrekening, het cashflow overzicht.

Analyse van jaarcijfers
Het verschil tussen een handelsonderneming en een industrieel bedrijf. Rendement, cash flow, liquiditeit en solvabiliteit. Leer hoe de bank naar cijfers kijkt. Ontdek het verschil tussen de First Way Out en de Second Way Out. Hoe ziet een onderneming er op de beurs uit? Wat is koers-winstverhouding, hoe kan goodwill worden berekend? Wat is de werkelijke economische winst van een onderneming?

Fusies en overnames
Hierbij wordt vooral ingegaan op de financiering van overnames, de bepaling van de overnameprijs, fiscale verschillen tussen de diverse vormen van overname en de juiste afhandeling er van in financiële zin.

Voorstudie via Cd-rom
Door een voorbereiding via Cd-rom zijn we tijdens de workshop direct in staat om dieper op de materie in te gaan. U leert thuis of op het werk, in een paar uur tijd de basisbegrippen, de opbouw van een jaarrekening en de balans. Twee weken voor aanvang van de workshop krijgt u een Cd-rom zodat u zich ruim van te voren kunt voorbereiden. Aansluitend heeft u nog het recht om een half jaar gebruik te maken van de mogelijkheid om uw financiële vragen te stellen aan de docent.

Docent
Uw docent is drs. Hinrich C.A. Slobbe Hij heeft jarenlang les gegeven in het Universitair en Hoger Economisch onderwijs. De laatste tien jaar traint hij bankiers, managers en bestuurders, in zowel profit, als non-profit omgeving.

Kosten
Per deelnemer bedragen de kosten 289,-. Dit bedrag is exclusief BTW en inclusief uitgebreide documentatiemap, maaltijd en aperitief. Indien u ook gebruik maakt van de voorstudie via Cd-rom komen de kosten van 100,- hier nog bij. Over dit bedrag wordt geen BTW geheven.

Datum en locatie
De workshop wordt gehouden op 1 februari 2006 aan de Boerhaavelaan 40 te Zoetermeer. De workshop start om 15.00 uur en zal om circa 21.00 uur worden afgesloten.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier. In verband met het interactieve karakter van de workshop is het aantal plaatsen beperkt tot 25. Inschrijving zal plaatsvinden op volgorde van aanmelding en dient te gebeuren voor 17 januari 2006.

Verhindering
Bij verhindering kan de plaats van de deelnemer(s) worden ingenomen door een collega. Na aanmelding is annulering niet meer mogelijk. Stichting Members Benefits behoudt zich het recht voor indien de omstandigheden hiertoe aanleiding geven het programma te wijzigen en bij onvoldoende aanmelding een workshop te annuleren.

In Company
De workshop kan, bij voldoende belangstelling, ook binnen uw onderneming worden gehouden. Voor nadere informatie en prijsopgave verzoeken wij u een e-mail te sturen naar info@membersbenefits.nl.

Stichting Members' Benefits, Claudia Willems, 079 - 353 12 05, cwi@fme.nl